“Na pravom putu”, premijerno širom Srbije i regiona

Autor: uzice.rs
10. Jun 2022
“Na pravom putu”, premijerno širom Srbije i regiona

Svečana premijera filma Crvenog krsta Užice „Na pravom putu“ održana je 13. maja u Kraljevu u prepunoj sali Multimedijalnog centra “MR KVART“. Film će danas premijerno biti prikazan publici u Obrenovcu, a 23. juna na Ohridu i to na makedonskom jeziku. Film je nastao 2019. godine u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“, čiji cilj je prevencija vršnjačkog nasilja. Značajno je istaći da je ovo peti film koji je nastao u produkciji užičkog Crvenog krsta.

Ovaj igrani film, kao i program ima za cilj smanjenje nasilja među mladima, promociju tolerancije, nenasilne komunikacije i rodne ravnopravnosti, prevenciju diskriminacije i nasilja putem elektronskih medija. Rađen je po scenariju Aleksandra Ševrta u režiji Vladimira Kurćubića, a u filmu igraju Aleksandra Manasijević, Dušan Radojičić, Branislav Ljubičić, Tijana Karaičić, Sergej Trifunović, Slobodan Ljubičić, Divna Marić, Radomir Lazarević, Momčilo Murić, Nikola Smiljanić, Janko Radišić, Ivana Milčanović, Andrijana Ševrt i Matija Nikolić.

Svi akteri na filmu, kako glumci i statisti, tako i tehnički deo ekipe, sve su odradili volonterski, bez ikakve materijale nadoknade. Svoje vreme i profesionalno znanje i veštine, dali su u svrhu podrške programu promocije humanih vrednosti i njegovog cilja.

Film “Na pravom putu” premijerno je prikazan u Užicu 30. oktobra 2019. godine. Pandemija kovida zaustavila je promotivne aktivnosti, koje su ovih dana intezivirane, pa će publika širom zemlje i regiona u narednim mesecima imati priliku da pogleda novo ostvarenje užičkog Crvenog krsta.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.