Na teritoriji Čajetine prohodni svi putni pravci

Autor: kjpzlatibor.rs
11. Januar 2021
Na teritoriji Čajetine prohodni svi putni pravci

Uprkos intenzivnim snežnim padavinama koje su zahvatile celu Srbiju pa tako i zlatiborki kraj, svi putni pravci na području opštine Čajetina su prohodni, potvrdio je poslovođa Zimske službe u KJP „Zlatibor“ Vladimir Lekić. On je istakao da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo od juče na terenu, radeći na raščišćavanju puteva i ulica koji su u nadležnosti ovog komunalnog preduzeća. Prohodni su i putevi ka seoskim mesnim zajednicama, tako da meštani razuđenih čajetinskih sela mogu nesmetano doći do administrativnog centra.

Lekić podseća da se održavanje lokalnih puteva vrši u skladu sa Planom koji je usvojen od strane nadležnih opštinskih organa, i da su pored dosadašnjih putnih pravaca, pridodata još četiri nova: potez Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose. Od 1. januara ovo preduzeće zaduženo je i za čišćenje Čajetine, Krive Reke i Mačkata.

Dodaje da posao na terenu prate sitni kvarovi, ali da se isti otklanjaju zahvaljujući brzoj intervenciji mehaničara, kao i da  na zalihama ima dovoljno agregata za podasipanje puteva (kalcijum-hlorida i natrijum hlorida).

Ono što zimskoj službi otežava rad su nepropisno parkirani automobili. Stoga apelujemo na sugrađane da daju svoj doprinos i vozila uklone sa ulica kako bi iste bile očišćene i prohodne za odvijanje saobraćaja, ali i trotara koji će obezbediti bezbedno kretanje pešaka.