Novi parking delimično rešava parkiranje u bolničkom krugu

Autor: B.Kuzmanović
28. Decembar 2019
Novi parking delimično rešava parkiranje u bolničkom krugu

Višegodišnji problem parking prostora za pacijente i zaposlene u krugu Opšte bolnice delom je rešen asfaltiranjem i obeležavanjem 80 parking mesta na 1800 metara kvadrata kod laboratorije. Za oko mesec dana Transkop iz Čajetine je uradio pripremne radove i nasipanje, a JKP Niskogradnja ivičnjake i asfalt. Vrednost radova je oko četiri miliona dinara, rekao je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković.

Petković je dodao da će uskoro biti završena projektna dokumentacija u vrednosti od tri miliona i 200 hiljada dinara za rekonstrukciju oko 1300 metara kvadratnih Urgentnog centra pri glavnom objektu bolnice. U februaru će početi ti radovi koji će biti prva faza potpune rekonstrukcije Zdravstvenog centra u Užicu, rekao je on.

Preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo 20 miliona evra za tu namenu, a projektna dokumentacija biće isfinansirana lokalnim budžetskim sredstvima u narednoj godini u iznosu od 50 miliona dinara.

Dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra zahvalio se predstavnicima Grada Užica i firmama koje su izvele radove na parkingu. Na pitanje da li je moguće da se u krugu bolnice obezbedi bolja prohodnost vozila u delu prema asfaltiranom parking, Božović je rekao da je trenutno nemoguće drugačije i da će se idejno rešenje tražiti tokom kompletne rekonstrukcije Zdravstvenog centra, jer će možda biti dogradnje još nekih zgrada u bolničkom krugu.

Veliki broj vozila u bolničkom krugu je pokazatelj da se puno radi jer ljudi ovde ostavljaju automobile, kao i pacijenti koji dolaze na preglede. U Krčagovu je gužva na svim parkinzima, ni na jednom nema mesta što je znak da se u Srbiji bolje živi. Vozi se veći broj auta i taj standard je popravljen u zadnje vreme. Sada i medicinska sestra ima platu doktora pa može i sama da dođe autom na ovaj parking, rekao je Božović, dodajući da u krugu Zdravstvenog centra radi 1500 zaposlenih.  

On je istakao da je gradsko rukovodstvo poslednje četiri godine uložilo ozbiljna sredstva u zdravstvo konkretno u nabavku vozila, opreme, finansiranje kardiohirurga koji više od dve godine rade operacije u užičkoj bolnici i u specijalizacije-rekao je Božović.

Država je u poslednjih godinu i po dana u ZC Užice investirala oko million evra u opremi. Očekujemo da ćemo kroz rekonstrukciju Prijemne službe dobiti i novi skener čime možemo očekivati značajno smanjenje liste čekanja.