Novih 100 radnih mesta u kompaniji MDG u Prijepolju

Autor: eKapija.com
24. Jul 2019
Novih 100 radnih mesta u kompaniji MDG u Prijepolju

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Prijepolje ima višegodišnju saradnju sa kanadskom kompanijom MDG u Prijepolju. Trenutno se u prostorijama Filijale NSZ Prijepolje vrši obuka po internom programu koja traje tri meseca, a nakon toga kandidati koji ispune traženi limit biće zaposleni na neodređeno vreme. U Prijepolju ova kompanija trenutno ima oko 180 zaposlenih i plan je da do kraja sledeće godine taj broj bude uvećan na 275 zaposlenih.

Obuka traje već mesec dana, za sada sve ide kako treba nadamo se da ćemo ovaj broj kandidata koji je već na obuci da zaposlimo. Što se tiče dalje saradnje očekujemo i u budućnosti da imamo dobru saradnju sa NSZ. Planiramo da u nekim narednim godinama zapošljavamo još veći broj ljudi, tako da će nam ta saradnja biti potrebna – rekao je Željko Dučić, predstavnik kompanije MDG.

On navodi da je teško pronaći radnika koji poseduje kvalitete koji su njima potrebnim, ali da uz pomoć NZS uspevaju da pronađu.

Sada je samo na mladim ljudima da usavršavaju svoja znanja engleskog jezika i kod nas će uvek imati otvorena vrata za posao. Pošto radimo na proširenju kompanije, očekujemo da se radovi završe krajem septembra da bi ljudi koji su na obuci odmah posle usavršavanja dobili zaposlenje kod nas – naveo je Dučić.

Inače, kompanija MDG DOO osnovana je 1991. godine u Kanadi, a u Prijepolju je počela sa radom 2015. godine. Bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom personalnih računara i drugih proizvoda iz sfere elektronike, aparata i nameštaja.