Obuke za rad u stalnim biračkim odborima u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju

Autor: ppmedia.rs
07. Februar 2020
Obuke za rad u stalnim biračkim odborima u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju

U susret redovnim izborima na sva tri nivoa, koji građane Srbije očekuju 26. aprila, opštinska izborna komisija u Priboju, koja na lokalu sprovodi izborne radnje, po nalogu Republičke izborne komisije, započela je obuku za rad u stalnim biračkim odborima. Obuke članova biračkih odobra u stalnom sastavu organizuju se u okviru mera za unapredenje izbornog procesa, a sprovode se na osnovu Zaključka i Odluke koje je Republicka izborna komisija donela u decembru prošle godine.

Kako se navodi na sajtu opštine Priboj, a prenosi portal www.ppmedia.rs, obuka za 467 članova biračkih odbora u stalnom sastavu na području opštine Priboj realizovaće se u 18 grupa i trajaće do 27. februara.

Obuku sa članovima biračkih odbora realizuju Ðorđe Dujović i Marko Janjušević, instruktori za rad u biračkim odborima, a nakon sprovedene obuke polaže se i informativni test znanja od 20 pitanja.

U Novoj Varoši obuke traju devet dana, a instruktori diplomirani pravnici, Jelena Leković i Danijela Popadić, doprineće da kandidati steknu sva neophodna znanja i spremnost pred predstojeće izbore.

Obuke su koncipirane tako da svaka obuka ima od 25 do 30 polaznika, a svaka obuka će trajati 4h. Vreme je raspoređeno tako da prvo ide teorijski deo, onda praktično popunjavanje najvažnijih dokumenata iz izbornog procesa i na kraju informativni test znanja. Za sada imamo oko 250 kandidata“, rekla je Jelena Leković.

Obuke članova biračkih odobra u stalnom sastavu organizuju se u okviru mera za unapredenje izbornog procesa, a sprovode se na osnovu Zaključka i Odluke koje je Republicka izborna komisija donela u decembru prošle godine.