Od naredne grejne sezone vrtić “Bambi” prelazi na gas

Autor: uzice.rs
14. Oktobar 2021
Od naredne grejne sezone vrtić “Bambi” prelazi na gas

U vrtiću “Bambi” počinju radovi na postavljanju gasnog generatora, čime će ovaj objekat u novoj grejnoj sezoni biti prebačen na gas zahvaljujući sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Užica.

4,6 miliona dinara vrednost je projekta koji se odnosi na nabavku i ugradnju gasnog generatora u užičkom vrtiću “Bambi” za koji je Ministarstvo za zaštitu životne sredine opredelilo tri miliona dinara, a Grad Užice 1,6 miliona dinara. Ovih dana počinju radovi i po rečima direktora JP “Užice razvoj” trebalo bi da budu završeni u planiranom roku.

“Izvođač radova je firma “Alfako” iz Čačka, koja se obavezala da će radove završiti u roku od 45 dana. Ovaj vrtić do pre dve godine koristio je mazut, zatim pelet a u novoj grejnoj sezoni koristiće gas, što će sigurno uticati na poboljšanje kvaliteta vazduha u samom centru grada. Ovo je samo nastavak aktivnosti ka tom cilju jer smo u prethodnom periodu gasne generatore uradili u ostalim vrtićima i školama. Završena je dokumentacija za sportsku halu u Velikom Parku, trenutno se radi projektno-tehnička dokumentacija za Muzičku školu i zgradu Narodnog pozorišta Užice”, zaključuje Maksimović.