Od sutra overa autobuskih legitimacija za regresirani prevoz penzionera

20. Jun 2019
Od sutra overa autobuskih legitimacija za regresirani prevoz penzionera

Na autobuskoj stanici Užice, na šalteru JP „Užice razvoj“ od četvrtka, 20. juna overavaće se legitimacije za besplatan prevoz u sistemu javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Užica, saopšteno je iz tog javnog preduzeća, uz podsećanje da pravo na besplatne legitimacije imaju lica koja ostvaruju pravo u skladu sa Skupštinskom odlukom o besplatnom prevozu.

Odluka se odnosi na lica starija od 65 godina (lica koja nemaju prihode i penzioneri čije prenzije ne prelaze iznos od 20 hiljada dinara), osobe sa invaliditetom ( osobe kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, korisnici invalidskih kolica, slepe i slabovide osobe čije je oštećenje vida najmanje 90 odsto, ratni i mirnodopski vojni invalidi od I do IV grupe invaliditeta, civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta i osobe sa grupom invaliditeta ukoliko imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo) i lica obolela od težih bolesti (distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize, lica na dijalizi i lica obolela od karcinoma).

Prilikom overe legitimacija za lica koja imaju penziju manju od 20 hiljada dinara neophodno je priložiti poslednji ček od penzije.

Validnost legitimacija će se produžavati za period od šest meseci.

Iz JP “Užice razvoj” ističu da prema Skupštinskoj odluci pravo na regresirani prevoz imaju penzioneri sa prebivalištem na teritoriji grada Užica, stariji od 65 godina, sa penzijom od 20.001 dinar do 25 hiljada dinara uz učešće u ceni prevoza  od 1000 dinara za šestomesečni period.