Od sutra svi objekti i bašte se zatvaraju do 23 sata

07. Oktobar 2020
Od sutra svi objekti i bašte se zatvaraju do 23 sata

Novu meru koja na snagu stupa sutra, 8. oktobra saopštila je nakon sednice Kriznog štaba epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević.Podsetimo, objekti sa baštama mogli su da rade do jedan čas posle ponoći, tako da se to od sutra menja. 

Kisić Tepavčević je dodala da je poslednjih dana došlo do blagog povećanja broja zaraženih ističući da je sada ključni momenat da se poštuju mere, da nosimo maske u zatvorenim prostorima i da izbegavamo okupljanje većeg broja ljudi.

Podsetila je da je limit u zatvorenim prostorima – 30 osoba, navodeći da to nikad nije prestalo da važi i najavila pooštrenu kontrolu poštovanja mera i sankcije za njihovo nepoštovanje.

Ono što epidemiolozi istIču poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra preti treći talas korona virusa.

Prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je na korona virus testirano 7 076 osoba i od toga je njih 120 bilo pozitivno, a jedna osoba je preminula. Ovaj broj zaraženih najveći je još od 27. avgusta kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva. Na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, prema poslednjim podacima, nalazi se 19 pacijenata.

Ono što takođe zabrinjava, jeste to što je već danima gotovo polovina novozareženih na dnevnom nivou iz Beograda.

Kada je u pitanju užička bolnica, u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno je smešteno pet pacijenta pozitivnih i sumnjivih na korona virus, od kojih su tri nalaze na odeljenju intenzivne nege.