Odlikovani najzaslužniji Užičani

09. Oktobar 2017
Odlikovani najzaslužniji Užičani

Na svečanoj sednici Skupštine koja je održana povodom Dana grada Užica 9. oktobra, dodeljena su priznanja za 17 zaslužnih građana i udruženja.

Povelje grada za zasluge i dela koja doprinose razvoju Užica pripale su fudbalskom treneru Radomiru Antiću, dr Miloradu Mirkoviću, specijalisti interne medicine, akademskom slikaru Radomiru Vergoviću i Miliji Božoviću, generalnom direktoru „Valjaonice bakra Sevojno“.

Plakete za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu dodeljene su novinaru Radovanu Popoviću, sindikalnom aktivisti Petrašinu Druloviću, dugogodišnjem pekaru Draganu Laziću Šuljagi koji je ove godine na 3. Žestivalu pripremio komplet lepinju za ginisa. Medju nosiocima plaketa nasli su se i umetnik Velimir Tošanić, KUD Sevojno i Miloš Zarić, paraatletičar, svetski prvak u bacanju koplja.

Za izuzetne rezultate u radu nagrade su poneli poljoprivrednik Mloš Đerić, Predrag Bakić, sekretar Udruženja invalida cerebralne i dečje paralize iz Užica, gimnazijalac Andrej Kovačević koji je predstavljao Užice i Srbiju na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi na Tajlandu od 6. do 15. jula.

Nagrade grada sa njegovog 688. rodjendana stigle su i u ruke pisca Dragana R. Filipovića, višestruko nagrađivane novinarke Jelene Božović i Vesne Dimitrijević, nastavnice fizike u Prvoj osnovnoj školi kao i Savetovališta za žene obolele od raka dojke “Jefimija”.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, resornih ministarstava, Vojske i policije, delegacije gradova pobratima i brojni drugi gosti i sugrađani.