Održana tradicionalna manifestacija “Hristos vaskrse Srbijo”

Autor: uzice.rs
19. April 2023
Održana tradicionalna manifestacija “Hristos vaskrse Srbijo”

U organizaciji Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Užice i Kola srpskih sestara Užice, a uz podršku Grada održana je 13. po redu manifestacija “Hristos vaskrse Srbijo”. Predškolac Iskra Todorović pobedila je na takmičenju u kucanju vaskršnjim jajima u kategoriji dece, dok je pobednik u kategoriji odraslih Novka Sever.

Ni loše vremenske prilike nisu sprečile mališane iz vrtića “Bambi”, predstavnike lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom i brojne sugrađane da se okupe na trgu i učestvuju u manifestaciji koja se, kako je istakla predsednica Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Užice Dragana Dučić, organizuje u čast Vaskrsa, praznika nad praznicima.

“Ova manifestacija će živeti i trajati dok ima volje kod svih nas i ja želim da se zahvalim svima koji su došli i svima koji manifestaciju podržavaju godinama unazad”, istakla je predsednica MOS Užice.

Sekretar Kola srpskih sestara Užice Rosa Vitezović izrazila je zadovoljstvo što se iz godine u godinu okuplja sve veći broj dece i sugrađana koji sa sve više žara i borbenosti učestvuju u manifestaciji.

Član Gradskog veća Slobodan Grbić izrazio je zadovoljstvo i istakao da će grad uvek podržavati programe i manifestacije koje realizuju udruženja OSI.

Kao i prethodnih godina jaja je donirala farma “Urošević”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs