Orkestar Ivana Jovanovića i ove godine najbolji na zlatiborskom Saboru trubača

Autor: zlatibor.org.rs
21. Jul 2019
Orkestar Ivana Jovanovića i ove godine najbolji na zlatiborskom Saboru trubača

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je za najbolji orkestar 46. Sabora trubača na Zlatiboru. Po oceni stručnog žirija za finalno takmičenje 59. Sabora trubača u Guči koje će se održati  od 8.-11. avgusta, direktno su se plasirala četiri orkestra. Ova tradicionalna manifestacija, koju organizuje Sportski centar Čajetina, a pod pokroviteljstvom Opštine, predstavlja jedinstvenu i vrhunsku smotru trubačkih orkestara, koja je i ove godine okupila veliki broj ljubitelja zvuka trube.


Ove godine takmičili su se orkestar “Ivana Jovanovića” iz Užica , orkestar “ Marka Gligorijevića” iz Bajine Bašte , orkestar “Igora Mitrića” iz Sirogojna  i “Beogradski trubački orkestar” iz Beograda i „Branislava Ostojića“ iz Užica.

U revijalnom delu nastupili su orkestar “ Braće Ilić” i orkestar “Maje Ilić” iz Požege koji su privukli i najveću pažnju kod posetilaca Sabora jer su upitanju dva  trubačka orkestra, jedan vode braća Lazar i Stefan, a drugi sestre bliznakinje Marija i Maja iz porodice Ilić.


Članovi stručnog žirija 46.Sabora trubača zapadne Srbije-predtakmičenje za Guču su: gospodin Dragoslav Stanisavljević, prvi trubač „Big benda“ RTS-a iz Beograda, gospodin Marko Đorđević ,prvi solista „Big benda“ RTS-a i gospođa Gordana Gogić,etnomuzikolog iz Beograda.

Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora Marko Kostić iz Beogradskog trubačkog orkestra najbolji basista je Vujadin Lazarević iz okrestra Marka Gligorijevića a najbolji tenorista je Goran Popović iz okrestra Marka Gligorijevića.


Najbolje je  odsvirao pesmu orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna ,a najbolje je odsvirao kolo Beogradski trubački orkestar iz Beograda.

Nagradu “Zlatni bor” za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Ivana Jovanovića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora –Memorijalna nagrada “Mićo Petrović” prema oceni stručnog žirija pripala Marku Gligorijeviću iz Bajine Bašte, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Ivanu Jovanoviću.


Nakon dodele nagrada svi prisutni uživali su u hitovima Dejana Matića poput „Ona je moja“ , „Niko i neko“, „Burma“ , „Željo moja“ , „Tople noći,vreli dani“…