„Do Ostroga za Nađu“

27. Septembar 2023
„Do Ostroga za Nađu“

Na put dug 270 kilometara od Užica  do Ostroga jutros su krenula dva člana Planinarskog društva Rujno Dejan Tomić i Jelena Miljković, jedan član PK Omorika Zoran Ristanović, jedan Sunčevica Arilje Uroš Andrić i troje iz PD Kablar Čačak Zdravko Karadžić poreklom iz Sevojna, Marina Avramović iz Vrnjačke Banje i Goca Novaković iz Čačka. Organizator i vodič akcije je Dejan Tomić MB548.

Na ovaj način žele da skrenu pažnju javnosti u Srbiji na sudbinu trogodišnje  Nađe, koja je rođena  sa retkom, genetskom  bolešću, Buloznom epidermolizom,  poznatom kao „dete leptir“ , za čije lečenje je potrebna velika suma novca.

Inače, devojčica živi u Čačku, usvojena od hraniteljke Tatjane Obradović, Žene velikog srca, koja je prihvatila Nađu uz svoje troje dece , iako živi kao podstanar.  Apel je upućen svima koji mogu da pomognu, da to učine na jedan od načina sa slike, uplatom SMS poruka ili uplatom na jedan od računa banaka. Svaka pomoć je dobrodošla. Podelite sliku na Facebook nalogu, Instagramu, viberu…… i pomozite .

Svi koji žele da pomognu ekipi koja pešači u ostvarivanju ove humanitarne akcije  – organizaciji putovanja, organizaciji povratka  sa Ostroga, smeštajem u nekom od mesta kroz koja prolazimo, opremi,hrani,………pozvati vodiča za info.

Predviđeno vreme pešačenja je oko 12 dana, pravcem Užice-Zlatibor – Priboj – Pljevlja – Šavnik – Nikšić – manastir Ostrog .

Zainteresovani za pešačenje pojedinih deonica planirane trase , mogu se javiti vodiču akcije na 064 6164 426, za dodatne informacije.

Naslovna fotografija—Dragica Tomić