Poslovni susreti na Zlataru

06. Oktobar 2017
Poslovni susreti na Zlataru

Razvojna agencija Srbije (RAS) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, uz podršku partnerskih regionalnih razvojnih agencija, 9. i 10. oktobra  organizuje ,,Poslovne susrete i mini sajam start up kompanija“ na Zlataru u hotelu Zlatarski Zlatnik.

 

Na poslovnim susretima učešće je najavilo oko130 predstavnika radnji i malih i srednjih preduzeća iz domena agroindustrije, lake i modne industrije.

Ovakvim susreti prilika su za učesnike da promovišu svoje  poslovne aktivnosti, proizvode i usluge, ali i da uspostave poslovne kontakte, dođu do novih partnera i razmene iskustava.

Prvog dana poslovnih susreta u ponedeljak, 9. oktobra od 12 časova biće održan i mini sajam start-up kompanija koje su projektno podržane.

priboj-prijepolje-nv

Za utorak, 10. oktobar predviđena je radionica „Od start-up-a do uspešne kompanije- tranzicija u poslovanju MMSPP“ tokom koje će biti održan besplatan trening za unapređenje poslovanja.

Inače, Razvojna agencija Srbije realizuje projekat ,,Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“ već tri godine u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodnu saradnju (USAID) misija u Srbiji, koja finansira projekat koji se realizuje u tri grada (Vranje, Leskovac i Novi Pazar) i devet opština (Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš) južne i jugozapadne Srbije.

sajam

Partneri na projektu su regionalne razvojne agencije: Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Regionalna razvojna agencija Sandžaka-SEDA,Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (CRJP).

Cilj projekta je jačanje MMSPP u odabranim regionima povezivanja i unapređenjem razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva sa ciljem povećanja prodaje, unapređenja izvoza i kreiranja novih radnih mesta.