Predlozi za javna priznanja i nagradu Grada Užica do 10. septembra

Autor: uzice.rs
01. Avgust 2019
Predlozi za javna priznanja i nagradu Grada Užica do 10. septembra

Grad Užice je uputio javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada grada Užica za 2019. godinu. Rok za dostavljanje predloga sa obrazloženjem  Komisije za javna priznanja i nagrade  otvoren je do 10. septembra. Povelja, plaketa i nagrada grada Užica dodeljuje se pravnim licima i pojedincima.
Povelja Grada Užica biće dodeljena za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada, dok se Plaketa Grada Užica dodeljuje  za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauci, kulturi, umetnosti i drugim oblastima javnog života.

Nagrada Grada Užica  za izuzetne rezultate u radu i unapređenju privrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite, lokalne samouprave, kao i očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradu, za dostignuća koja su značajna za grad Užice i njegove građane.

Pravo da predlože kandidate imaju: preduzeća i ustanove, mesne zajednice, društvene organizacije i udruženja građana, Skupština grada, pojedinci i grupe građana sa područja grada Užica.

Predlozi moraju biti obrazloženi i sadržati podatke o rezultatima pojedinaca, odnosno pravnog lica koje se predlaže, kao i kontakt telefon predloženog pojedinca odnosno odgovornog lica u pravnom licu.

Predloge sa obrazloženjem dostaviti Komisiji za javna priznanja i nagrade grada Užica, sa naznakom – predlog kandidata za nagrade – Užice, Dimitrija Tucovića br. 52.

Rok za dostavljanje predloga je 10. septembar 2019. godine.