Prioritet uređenje centra Arilja

13. Januar 2018
Prioritet uređenje centra Arilja

Izgradnja i rekonstrukcija mostova, uređenje rečnog korita, energetska efikasnost, uređenje centra grada i toplana na biomasu, samo su neki od planova rukovodstva opštine Arilje za 2018. godinu.

Prema rečima predsednika te opštine Zorana Todorovića završena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju mosta između opština Arilje i Čajetina, koji vodi ka Sirogojnu, a oštećen je tokom poplava. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Izdali smo građevinsku dozvolu i očekujemo daćenam Kancelarije za obnovu i razvoj izaći u susret, kaže Todorović.

On dodaje, da je urađena i tehnička dokumentacija i očekuje dobijanje sredstava od nadležnih ministarstava za energetsku efikasnost Doma zdravlja Arilje, Osnovne škole Stevan Čolović i srednje škole Sveti Ahilije, čija je ukupna vrednost 150 miliona.

U planu je rekonstrukcija mosta na reci Veliki Rzav u Mesnoj zajednici Radoševo (24 miliona dinara), toplana na biomasu (oko 100 miliona dinara), rekonstrukcija Ulice Nebojše Jerkovića (23 miliona dinara) i izgradnja tribina na igralištu u Gradskom parku (8 miliona dinara), priča Todorović.

U narednom periodu će prioritet biti uređenje centra grada za šta su budžetirana četiri miliona za projektovanje rekonstrukcije glavne ulice, trga, zatim jednog velikog mosta za Vrane. Taj most se prostire od autobuske stanice, povezuje mesnu zajednicu Vrane sa opštinom Arilje, što skraćuje put od nekoliko kilometara – kaže Todorović, dodajući da izdvojena sredstva nisu dovoljna za čitav posao.