“Putevima srpskih lepota”

Autor: Gradski kulturni centar
17. Maj 2023
“Putevima srpskih lepota”

Težnja ka kvalitetnijim muzičkim sadržajem poprima globalne razmere. U našoj zemlji je osetan progres na ovom polju. Iz ove inicijative se javila ideja da se širem auditorijumu, adekvatno i kontinuirano pruži vrhunski sadržaj, a u vidu popularizacije umetničke muzike i potrebe za istom.

 

Kako bi podržali ovu viziju, pokrenut je umetnički projekat koji bi obuhvatio koncerte po gradovima Srbije. Ovom prvom u nizu koncertnom serijom, bi dodatno bio osnažen proces decentralizacije kulture. Izvođački aparat sačinjavaju najeminentniji umetnici naše države:

– Ljubica Vraneš – mecosopran bogate svetske karijere, solista ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

– Dragoljub Bajić – prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu

– Dragana Radaković – dirigentica i sopran svetske reputacije

– Orkestar „Bellezza Serba“(Srpska Lepota) novo-osnovani gudački sastav formiran od najlepših akademski obrazovanih devojaka, koje već aktivno sviraju po uglednim orkestrima u našoj prestonici.

Repertoar je formiran shodno ovoj misiji, a sačinjen je od filmske muzike, odabranih arija i šlagera. Takođe, akcenat je i na repertoaru domaćih autora. Realizacija ovog projekta počinje krajem aprila a završava se početkom juna,a gostova’e u slede’im gradovima u gradovima: Niš, Šabac, Kraljevo, Bor, Užice, Čačak, Kragujevac, Vršac i Smederevo.

Ovo je veoma interesantan i atraktivan koncept s obzirom na impresivan muzički ansambl koji će svojim nastupom u potpunosti opravdati ime projekta „PUTEVIMA SRPSKIH LEPOTA“.

U Narodnom pozorištu u Užicu gostovaće u petak, 19.maja sa početkom od 19h. Zainteresovana publika može preuzeti najviše po 2 besplatne ulaznice na biletarnici pozorišta od 14 do 20h.