Radionica kreativnog pisanja (O)piši

19. Decembar 2018
Radionica kreativnog pisanja (O)piši

Nemate planove za vikend? Imate želju da iskažete svoju kreativnost putem pisane reči? Imamo predlog. U Užicu će tokom vikenda, 22. i 23. decembra, biti održana radionica Kreativnog pisanja (O)piši. Nađa Lazarević, apsolvent na studijskoj grupi Srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Mladen Stanić, profesor srpskog jezika i književnosti i master student na istoimenom fakultetu i Nikola Đokić, pisac, došli su na ideju da sa ovakvom vrstom radionice krenu, pre svega, u Beogradu.

Tokom mesec dana, radionicu u Beogradu pohađalo je 20 ljudi, a i predavači i učesnici ističu da je ovaj vid kreativnog rada bio delotvoran, produktivan, zanimljiv, uz stalnu razmenu informacija, uz nova učenja i savladavanja znanja vezanih za književnost. Učesnici su imali prilike da čuju nešto o najreprezentativnijim autorima naše književnosti, da čitaju i komentarišu poeziju i prozu, ali i da pišu istu, da zajedno sa ostalim učesnicima i predavačima razgovaraju o onome što stvaraju, i uz razmenu mišljenja i stalan kontakt sa kvalitetnim sadržajima i predavanjima unaprede misao prenetu na papir.


Dva dana u Užicu biće manji format same zamisli, ali će učesnici imati priliku da slušaju zanimljiva predavanja i izraze svoju pisanu reč, bilo da je u pitanju poezija ili proza.


Prva radionica održaće se u subotu, 22. decembra, u 11 časova u Omladinskom klubu Gradskog kulturnog centra. Druga radionica održaće se u kafiću ,,Ribolovac“, 23. decembra, takođe u 11 časova.

Za učestvovanje u radionici možete se prijaviti na broj telefona: 0693665018.