Reflektor u Gorjanima, organizuje likovne radionice za decu i mlade svih uzrasta

Autor: Kulturni de-centar Reflektor
03. Jun 2024
Reflektor u Gorjanima, organizuje likovne radionice za decu i mlade svih uzrasta

Prva radionica je planirana da bude održana 5. juna od 9 časova, a posvećena je obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine i organizovana je u saradnji sa OŠ,,Dušan Jerković”. Druga radionica je planirana da bude održana 8.juna od 11 časova i organizuje se u saradnji sa OŠ,,Prva osnovna škola kralja Petra II”.

Nakon nje, radionice se organizuju svake subote od 11 časova u toku raspusta. Vodiće ih akademski slikar Milan Antonijević koji ima bogato iskustvo rada sa učenicima u osnovnoj i srednjoj školi, kao i pripremi učenika za upis na umetničke fakultete. Broj mesta je ograničen. Kontakt za prijave:0692102456

Organizatori ističu da samim tim što se radionice organizuju u galerijskom prostoru, one služe da likovnu umetnost približe deci i mladima, da kod njih podstaknu želju za kreativnim izrazom, razviju likovne veštine, kroz upoznavanje sa različitim likovnim tehnikama.

Crtanje i slikanje, umetnost reciklaže, frotaž, grafičke tehnike i još mnogo toga, polaznici će otkrivati kroz igru i zabavu.

Treba istaći da se ovogodišnji program Galerije Reflektor realizuje uz podršku Grada Užica (Era kulture 2024.) kao i programa Kultura za demokratiju (CFD) koji pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice.

Takođe, CFD projekat podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021.godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

Korišćene fotografije—Kulturni de-centar Reflektor