Rezultati ispunjavaju upisne želje

18. Jun 2017
Rezultati ispunjavaju upisne želje

Preliminarnim rezultatima završnog ispita koji su objavljeni na nivou škola, nastavljena je upisna trka budućih srednjoškolaca za nastavak školovanja u četvorogodišnjim srednjim stručnim školama i gimnazijama.

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u osnovnim školama predaju se 19. juna u vremenu od 8 do 16 časova, dok je u isto vreme za utorak, 20. juna  predviđen prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u okružnim upisnim komisijama.

 

Prema upisnom kalendaru, konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u petak, 23. juna do 8 časova, a istog dana do 16 sati planiran je upis učenika u muzičke i baletske škole u Srbiji.

Tokom vikenda 24. i 25. juna u osnovnim školama popunjavaće se i predavati liste želja što će se od 8 do 15 časova unositi u bazu podataka.

 

U četvrtak 29. juna od 8 časova učenici će moći da provere liste želja u osnovnim školama, dok će istog dana do 15 sati biti u prilici i da ulože žalbu na izražene želje.

Zvanične liste želja učenika, provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu biće objavljene 30. juna do 12 časova, dok će zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biti poznati 3. jula od 8 sati.

Inače, konkursom za školsku 2017/2018. godinu na području Školske uprave Užice koja pokriva grad Užice i opštine Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Čajetina i     odobren je upis za oko 2 970 učenika koji će nastavu pohađati raspoređeni u 101 odeljenje.

 

Treba istaći da je na području Školske uprave Užice u nekoliko škola odobren upis učenika u nove obrazovne profile od kojih je određeni broj po sistemu dualnog obrazovanja.

Po prvi put u istoriji užičke Gimnazije u jedno odeljenje biće upisani učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, dok će od ove školske godine Ekonomska škola školovati carinske tehničare.

Opereteri za obradu metala po dualnom sistemu školovaće se u Tehničkoj školi u Užicu koja od prošle godine ima 30 upisanih učenika u obrazovni profil operater za izradu nameštaja.

Po dualnom sistemu upisivaće se i modni krojači i to u tri škole na području Zlatiborskog okruga u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ u Užicu, u Tehničkoj školi u Prijepolju i Tehničko- poljoprivrednoj školi u Sjenici.

U istoj školi u Sjenici, ali i u Tehničkoj školi u Požegi biće otvoren upis za bravara, a u Požegi i za automehaničara u dualnom obrazovanju.

Pekari, prerađivači mleka i cvećari svi po dualnom sistemu upisivaće se u Poljoprivrednu školu pri kojoj funkcioniše i dom učenika u Požegi.

 

Objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu učenici će moći da razmotre 3. jula do 20 časova, dok je za naredna dva dana planira prvi upisni krug (osim za upis u muzičke i baletske škole).

U utorak, 4. jula predavaće se popunjene liste želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima  za drugi upisni krug, a preostala slobodna mesta posle drugog upisnog kruga biće poznata 7. jula do 8 časova, dok će se istog dana do 15 časova završiti drugi upisni krug popunjavanjem preostalih slobodnih mesta.

 

 

uzice-grb-veliki

 

Ovaj tekst je deo projekta “Ključ dobrog posla je stručniji pojedinac” sufinasiran sredstvima grada Užica za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017.godini.