Skijanje i Nova godina pune Zlatibor

18. Decembar 2016
Skijanje i Nova godina pune Zlatibor

Kao i prethodnih godina na najposećenijoj srpskoj planini, Zlatiboru na kome je prethodnog vikenda zvanično počela zimska sezona festivalom Šankanje, trenutno sve aktivnosti su usmerene na doček gostiju za predstojeće novogodišnje praznike. S obzirom da Novu godinu na Zlatiboru uvek dočekuje više desetina hiljada ljudi, domaćini se takmiče u pripremi što raznovrsnijih sadržaja u hotelima i restoranima. Ipak, najviše posetilaca okupi se na Kraljevom trgu, gde Zlatiborci tradicionalno organizuju besplatne programe na otvorenom uz poznate zabavljače.

Na prelasku iz stare u Novu godinu na Kraljevom trgu goste će od 22 sata zabavljati Haris Džinović, a u ponoć će biti priređen vatromet i svirka trubačkog orkestra tačno u ponoć. Prvog januara uveče na ovom platou pored jezera nastupa ”Riblja čorba”, a drugog januara biće koncert Željka Joksimovića.

Ostajemo dosledni tradiciji da vrlo posećeni Zlatibor ima novogodišnje programe kakvi mu i priliče, a siguran sam da će to doprineti još boljoj poseti – rekao je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, podsetivši da lokalna samouprava i turistička organizacija značajna sredstva ulažu u infrastrukturu i nove sadržaje na Zlatiboru.

Direktor TO Zlatibor Vladimira Živanovića, je istakao da su cene smeštaja i usluga nepromenjene u odnosu na prošlogodišnje. Na Zlatiboru koji raspolaže sa oko 22 000 postelja od čege je 4 000 njih u hotelskom smeštaju ponuda je raznovrsna. Trodnevni novogodišnji aranžmani na bazi polupansiona koštaju od 12.000 do 48.000 dinara, dok se apartmani u privatnom smeštaju izdaju od 40 evra dnevno.

Ana Kokić će dočekati Novu 2017. godinu sa gostima hotela „Palisad“, gde će naredno veče pevati Adil.

U hotelu „Zlatibor Mona“ za doček će nastupiti Nina Radulović i Vivo bend.

A pre nego što stigne nova godina na Zlatiboru staze na Torniku od sutra će i zvanično biti otvorene za skijaše i bordere. Pripremljene su staze Tornik i Čigota na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega, a ljubitelje zimskih sportova će prevoziti šestosedna žičara.

Skijašima početnicima i najmlađima će na raspolaganju biti i ski poligon, kao i bob na šinama i tjubing staza.

Od ponedeljka do srede na Torniku će važiti popust od 50 posto na cenu karata, od poludnevne do trodnevne. Zvanična manifestacija Ski opening na ovom skijalištu planirana je u periodu od 22. do 25. decembra, kada će prva dva dana skijanje za posetioce ove planine biti besplatno, a nakon toga će za preostala dva dana važiti popust od 70 posto. Radno vreme centra je od 9 do 16 časova.

Tokom zimske sezone biće organizovana i manifestacija pod nazivom “Tropski vikendi” i to od 12. do 15. januara, od 26. do 29. januara, od 23. do 26. februara, 9. do 12. marta i od 30. marta do 2. aprila. Tokom ovih promo vikenda biće popust od 20 posto na trodnevne i četvorodnevne ski karte.