Školsko zvono ponovo zvoni i za starije osnovce i srednjoškolce

18. April 2021
Školsko zvono ponovo zvoni i za starije osnovce i srednjoškolce

U ponedeljak, 19. aprila, svi đaci u Srbiji vratiće se u školske klupe. Nastava će se držati po kombinovanom modelu koji je uveden 1. septembra – odlučio je Krizni štab. Da podsetimo, kombinovani model nastave koji se primenjuje od početka školske godine podrazumeva da đaci nastavu slušaju naizmenično – u školi i kod kuće.

Nastava u gimnazijama i srednjim stručnim školama po kombinovanom modelu podrazumeva da učenici od prvog do četvrtog razreda jedne nedelje dolaze u školu, a sledeće nedelje lekcije slušaju onlajn kod kuće.

Smenu čine učenici prvog i drugog razreda odnosno trećeg i četvrtog razreda. Za osnovne škole važi pravilo da deca jedan dan idu u školu, a sledeći dan nastavu slušaju onljan.

Učenici petog i šestog razreda u toku jedne nedelje imaju neposredan rad u školi ponedeljkom, sredom i petkom, dok učenici sedmog i osmog razreda imaju neposredan obrazovni rad utorkom i četvrtkom.

Naredne nedelje je obrnut raspored. Deca od prvog do četvrtoig razreda nastavu pohađaju u školi od početka školske godine i tu izmena nije bilo.