Smenjena načelnica PU Užice

30. Mart 2016
Smenjena načelnica PU Užice

Dragica Jevtović koja se na čelu Policijske uprave u Užicu nalazila od 2010. godine razrešena je dužnosti. Osim nje smenjeni su i načelnici policijskih uprava u Vranju i Zaječaru, a još se ne zna ko ih zameniti.

Prva dama koja je komandovala jednom policijskom upravom u Srbiji, Dragica Jevtović,  rođena je 1963. godine u Užicu. Završila je Fakultet bezbednosti, a zatim i specijalističke studije na Kriminalističko- policijskoj akademiji. U policijskoj stanici u Užicu počela je da radi 1985. godine. Na mesto načelnika Policijske uprave došla je sa funkcije načelnika za logistiku. Komadovala je nad 600 policijaca, upravom koja pokriva šest opština i graniči se sa Bosnom i Hercegovinom i na glavnom putu za Crnu Goru. Svojevremeno je „zbog čvrste ruke“ od ministra Dačića nagrađena „beretom“.

Tokom mandata Dragice Jevtović, koja će u istoriji srpske policije biti upisana kao prva žena koja se našla na ovako visokoj poziciji, u Užicu je otvoren najsavremeniji Forenzički centar na Balkanu i prvi u Srbiji sa ispunjenim standardima za evropsku akreditaciju. Forenzičari, hemičari i stručnjaci drugih profila od juna 2013. godine ovde veštače tragove iz šest policijskih uprava- užičke, kraljevačke, novopazarske, čačanske, prijepoljske i valjevske.

Dragica Jevtović 2012. godine bila je jedina dama kandidat za direktora policije Srbije.