Srednjoškolski konkurs “Evropa i ja” otvoren do polovine marta

04. Mart 2024
Srednjoškolski konkurs “Evropa i ja” otvoren do polovine marta

Delegacija Evropske unije u Srbiji pozvala je srednjoškolce iz Srbije na 14. nagradnom konkursu „Evropa i ja“ koji  je otvoren do 15. marta 2024. godine. Najkreativnije radove nagradićemo vaučerima od 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme.

Konkurs je namenjen kreativnim srednjoškolcima koji vole da snimaju kratke video klipove, a tema treba da bude jedna od onih koja se nalazi u publikaciji “Evropski dnevnik”.

Osim vrednih nagrada, najkreativniji radovi biće objavljeni na instagram profilu EU u Srbiji, a uslov je da video rad nije prethodno objavljen i da se ne objavljuje na ličnim profilima pre završetka konkursa.

Iz Delegacija EU u Srbiji poručuju da učesnici na konkursu treba da prikažu bogatstvo, jedinstvenost evropskog nasleđa i raznolikosti unutar Evrope.

„Evropa i ja “ je uzbudljivo i edukativno video takmičenje namenjeno srednjoškolcima u Srbiji. Nagradni konkurs je inspirisan publikacijom „Evropski dnevnik“ kako bi podstakao mlade umove da istražuju, slave i razmišljaju o bogatoj riznici evropske kulture i identiteta.

Organizovanjem video konkursa „Evropa i ja “ srednjoškolci u Srbiji imaće priliku da se bave višestrukim aspektima evropske kulture i identiteta kroz kontekst Evropske unije.

Ovaj kreativni poduhvat ne samo da promoviše kulturne različitosti, već i osnažuje mlade ljude da postanu medijski pismeni komunikatori u digitalnom dobu.

Ovo je platforma za mlade na kojoj mogu da izraze svoje jedinstvene perspektive i slave evropsku tapiseriju tradicija, jezika, istorije i veza koje oblikuju njihov svet.

Inače, kroz učešće na takmičenju biće promovisano razumevanje različitih kultura, tradicija i istorija koje čine evropski kontinent, kao i kritičko razmišljanje o konceptima identiteta, jedinstva i različitosti u Evropskoj uniji uz jačanje medijskih veština – u video produkciji, pripovedanju priča i digitalnim medijima.

Korišćene fotografije—Pexels.com