“Sunce” od septembra prima prve mališane

13. Jun 2019
“Sunce” od septembra prima prve mališane

Od 2.septembra deca od jaslenog do pripremnog predškolskog uzrasta moći će da borave u rekonstruisanom i dograđenom objektu na Beloj zemlji. Kapacitet vrtića “Sunce” je do 120 dece koji će na raspolaganju imati četiri sobe,  kuhinju, trpezariju, kancelarije za vaspitače. Tokom zvaničnog upisa koji je u Predškolsku ustanovu Užice trajao do 1. juna predato je 30 molbi za smeštaj dece u ovaj objekat, a najveće interesovanje je za grupu najmlađeg uzrasta.  

Vrtić se prostire na 413 kvadratnih metara korisne površine, rekao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica podsetivši da je prostor koji je adaptiran za potrebe vrtića  za tu namenu kupljena pre 10 godina.

Gradonačelnik je naglasio da će stavljanjem objekta u funkciju vrtića biti ostvarena decenijska želja meštana Bele Zemlje. U građevinske radove uloženo je 24 miliona dinara ,a u nabavku opreme Predškolska ustanova je investirala pet miliona dinara. Ovaj objekat će doprineti povećanju kvaliteta života meštana ove mesne zajednice, ocenio je on.

U vrtiću će biti formirane grupe za decu od 15 meseci do pripremnog predškolskog programa. Već j predato 30 zahteva za prijem u ovaj vrtić, a 40 dece koja trenutno borave u vrtićima u gradu gravitiraju sa područja Bele Zemlje, istakla je direktorka Predškolske ustanove Veselinka Jovanović. Ona je uputila poziv roditeljima da posete vrtić “Sunce”, pogledaju prostor i upoznaju se sa uslovima za prelazak dece u taj objekat.