“Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika” u Užicu

Autor: uzice.rs
08. Decembar 2023
“Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika” u Užicu

U amfitetatru Pedagoškog fakulteta Užice okupilo se oko 80 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda užičkih srednjih škola, kako bi učestvovali u takmičenju koje u okviru projekta “Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika” 40. put organizuje Savez pronalazača Srbije. Takmičenje za izradu biznis planova otvorila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Meni je zaista čast i zadovoljstvo što je grad Užice jedan od odabranih za realizaciju ovog projekta i što sam danas u prilici da zajedno sa vama otvorim ovo 40. Jubilarno takmičenje u organizaciji Saveza pronalazača Srbije, našeg hrama zvanja i znanja.

Kažu da smo bogati onoliko koliko znamo, a za sve vas deco ovo je prilika da naučite više i da budete još bogatiji. Neki od vas sigurno će na temeljima ideja koje budu kreirali danas, sutra birati svoje zanimanje ili možda napraviti uspešne karijere i dobre biznise.

Drago mi je i što se se u zaista velikom broju odazvali i uzeli učešće u ovom projektu, a to je negde i nama signal da ih u narednom periodu bude što više. Trudićemo se da naravno u skladu sa vašim interesovanjima kreiramo i podržimo ovakve programe, jer upravo inovativne ideje, vaš talenat i energija potrebni su nam za dalji razvoj i napredak, istakla je gradonačelnica, poželevši učenicima uspešno takmičenje.

Prisutnima se ispred Saveza pronalazača Srbije obratio predsednik ove organizacije Hadži Slobodan Simić, koji je predstavnicima grada i škola učesnica dodelio priznanja i povelje. Kako je istakao, ovaj projekat u kome je do sada učešće uzelo više od 5 300 mladih širom Srbije ima za cilj promociju dualnog sistema obrazovanjada ali i da mlade podstakne da razmišljaju kako sebe vide u budućnosti.

Pre samog takmičenja učenici su imali priliku da prisustvuju radionicama tokom kojih su učili kako se prave biznis planovi. U Užicu je učešće uzlo oko 80 učenika, koji su radili u timovima zajedno sa nastavnicima mentorima.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs