Teretnjacima zabranjena vožnja. U Zapadnoj Srbiji 3 000 domaćinstava bez struje

Autor: Slavica Panić/Nova.rs
12. Decembar 2021
Teretnjacima zabranjena vožnja. U Zapadnoj Srbiji  3 000 domaćinstava  bez struje

Visina snežnog pokrivača u Zlatiborskom okrugu, u višim planinskim predelima premašila je pola metra. Snega ima i na kolovozu, pet pa i više centimetara, a intenzivne padavine i dalje usporavaju i otežavaju odvijanje sobraćaja.

 

 

Svi kapaciteti zimske službe užičkih Puteva su na terenu i uspevaju da obezbede prohodnst za manja vozila dok za teretnjake i dalje važi zabrana koja je na snazi od sinoć.

Preko Kadinjače, Tare, Debelog Brda, Zlatibora, NoveVariši, Peštera, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. Na tim deonicama vozačima se savetuje dodatni oprez, upotreba lanaca, veće rastojanja i brzina u skladu sa uslovima na putu. Posebnu pažnju treba posvetiti preprekama koje se mestimično dešavaju padanjem stabala i grana drveća koje se lome pod teretom snega i padaju na kolovoz.


Zbog snega koji od juče neprekidno pada, došlo je i do velikih problema u isporuci električne energije pa je u Zlatiborskom okrugu, bez struje oko 3.000 domaćinstava.


Kako Nova.rs saznaje iz Elektrodistribucije Užice, zbog velike količine padavina došlo je do pada dalekovoda i bandera ali i pada drveća na strujne kablove i kidanja žica.

Bez struje je deo domaćinstava na teritoriji Užica, Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja.

Dežurne ekipe EPS-a su na terenu a otklanjanje kvarova otežava već velika visina snežnog pokrivača i sneg koji intenzivno pada.

Fotografija—Slavica Panić/Nova.rs.