Tradicionalni prijem za mališane iz užičkih vrtića

Autor: uzice.rs
04. Oktobar 2023
Tradicionalni prijem za mališane iz užičkih vrtića

Tradicionalno, povodom Dana grada i Dečije nedelje mališani iz vrtića Predškolske ustanove Užice imali su priliku da se upoznaju sa prostorom Gradske kuće i razgovaraju sa gradonačelnicom i njenim saradnicima o brojnim temama. Bila je ovo prilika i da postave pitanja, a najveći broj njih odnosio se na dečija igrališta, tobogane, vrteške i ostale sadržaje koje bi voleli da imaju u svojim vrtićima.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, poželela je dobrodošlicu deci i njihovim vaspitačima izrazivši zahvalnost na poklonima koje su povodom Dana grada pripremili.

“Takođe, hoću da vas pozovem da slušate vaše roditelje i vaspitače i da vredno učite, a mi ćemo i dalje da sređujemo vaše vrtiće i škole, da pravimo nova dečija igrališta i sportske terene. Ovog 9. oktobra posebno smo zadovoljni jer smo završili sve radove i u narednim danima otvorićemo prvi seoski vrtić u Karanu, za oko 55 mališana iz Lužničke doline. Takođe intezivirani su radovi na izgradnji novog objekta vrtića na Carini, a u toku su i radovi na adaptaciji prostora za otvaranje vrtića u Kremnima. I subvencija koju dajemo privatnoj predškolskoj ustanovi Kockica uvećana je na 80 odsto, čime je izjednačena sa subvencijom Predškolskoj ustanovi Užice.

Uz sve napore da obezbedimo mesto za svako dete u vrtićima, radimo i na unapređenju mera populacione politike pa iz godine u godinu uvećavamo iznose za novorođenu decu. Uvećani su i iznosi poklon čestitki za đake prvake, a razmatramo i modele za nabavku udžbenika za narednu školsku godinu.

Jednostavno, želimo da našoj deci obezbedimo najbolje uslove za bezbrižno odrastanje i školovanje i to je jedan od glavnih prioriteta i za naredni period”, naglasila je gradonačelnica.

Sa druge strane deca su od gradonačelnice zatražila tobogane, vrteške, igrališta za svoje vrtiće. Po rečima njihovih vaspitača dolazak u Gradsku kuću jedan je u nizu događaja i aktivnosti koje se organizuju tokom Dečije nedelje. Svojim programima ulepšaće proslavu dana grada i nadaju se lepom vremenu u ponedeljak 9. oktobra kada će za sve sugrađane prirediti tradicionalni maskenbal.

U znak sećanja na ovaj dan mališani su zajedno sa gradonačelnicom zasadili stablo u dvorištu vrtića “Jihai – Mama Vong” na Pori.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs