Tradicionalni uranak na Zlatiboru

01. Maj 2018
Tradicionalni uranak na Zlatiboru

Jedna od omiljenih turističkih destinacija, planina Zlatibor, i ove godine za Prvomajske praznike spremno je dočekala goste sa svih meridijana.

 

Poznata izletišta kao što su Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribničko jezero i mnoga druga, već od ranih jutarnjih časova puna su posetilaca koji tradicionalno organizuju prvomajski uranak. Sunačno i toplo vreme, zelenilo zlatiborskih livada, miris roštilja, nasmejana lica izletnika, pa čak i zvuci trube, slika su koja danas najbolje opisuje Zlatibor.

Lokaliteti Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu i vodopad Gostilje otvoreni su za posetioce, a tokom dva praznična dana na Torniku radi žičara za panoramsko razgledanje i drugi zabavni sadržaji. Pešačke i biciklističke staze, kao i vidikovci na okolnim vrhovima uređeni su ispremno dočekuju brojne ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

1.5

Praznik na Zlatiboru zadovoljno su dočekali i hotelijeri. Popunjenost smeštaja u zlatiborskim hotelima je iznad 95%, a brojem gostiju i rezervisanih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja.

Zabavu na Zlatiboru  na početnoj stanici buduće Gold Gondole, upotpunili su Zoran Kesić i grupa „Inspektor Blaža i Kljunovi“ .