Trubom do defibrilatora

11. April 2016
Trubom do defibrilatora

Proslavljeni trubač i višestruki pobednik Sabora trubača u Guči, Dejan Petrović održaće u četvrtak, 14. aprila od 20 sati u Gradskom kulturnom centru  humanitarni koncert za moje Užice. Cena ulaznice je 300 dinara, a broj karata je ograničen na 1.000.  Celokupan prihod biće namenjen za kupovinu defibrilatora Zdravstvenom centru Užice.

Užice je moj grad. U njemu sam zavoleo trubu, doživeo prvi aplauz i stekao vernu publiku. Upravo zato želim da mojim Užičanima poklonim veliki koncert od čijeg ćemo prihoda zajedno prikupiti sredstva za kupovinu defibrilatora za Zdravstveni cenar. Siguran sam da ćemo ovim gestom doprineti kvalitetnijim uslovima lečenja naših sugrađana na duge staze”, ističe Dejan Petrović. Dodaje da “veliko hvala duguje i Jelen pivu, kao prijatelju koncerta, koji će sav prihod od prodaje piva tokom koncerta donirati upravo za kupovinu ovog medicinskog uređaja koji je potreban našem Centru.”

Novi  defibrilator omogućiće efikansiji rad Prijemno – urgentne službe užičke Opšte bolnice, tvrdi Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra. On podseća da je ova služba 2014. godine već renovirana i opremljena novom opremom. “Ono što nam je sada potrebno je defibrillator za hitna stanja, reanimacije. Imamo jedan, ali je neophodno da imamo bar još jedan, zbog toga što su moguće situacije kada je reanimacija neophodna za dva pacijenta ili druge situacije”, kaže Božović.

Božović je podsetio da je zahvaljujući Dejanu Petroviću pre tri godine nabavljena mobilna stolica za popravku zuba hendikepiranih i osoba ometenih u razvoju.

“Vrtlog”, “Trubulancija”, “Vrteška”, “Truba Libre” – samo su neke od pesama koje će biti na repertoaru koji je Dejan posebno prilagodio za potrebe Koncerta za moje Užice.

Ulaznice po ceni od 300 dinara, mogu se kupiti u Gradskom kulturnom centru, a broj karata je  ogranicen na 1000. Dejan je pozvao sve Užičane da ne propuste priliku da medju prvima kupe svoju kartu i tako daju svoj doprinos u realizaciji ovog humanog cilja.