U selima Lužničke doline šteta gotovo 350 miliona dinara

Autor: uzice.rs
02. Jun 2023
U selima Lužničke doline šteta gotovo 350 miliona dinara

Prema prvim procenama šteta nastala posle nevremena koje je 26. maja zahvatilo područje Karana, Lunovog Sela, Ribaševine, Trnave i deo Gostinice iznosi oko 350 miliona dinara. posledice nevremena beleže se na putnoj infrastrukturi, mostovima i poljoprivrednim površinama.

“Na području mesnih zajednica Lunovo Selo, Ribaševina, Karan, Trnava i Gostinica oštećeno je više od 70 putnih pravaca, čija će sanacija koštati oko 63 miliona dinara. Oko 80 miliona dinara koštaće sanacija mostova i korita reke Lužnice a najveću štetu u vrednosti od oko 200 miliona dinara,obilna kiša i grad pričinili su na poljoprivrednim površinama”, naveo je direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević.

JP “Užice razvoj” sačinilo je izveštaj o svim oštećenim putnim pravcima i trenutno se radi na raščišćavanju terena i sanaciji najurgentnijih tačaka, kako bi se obezbedila prohodnost i neophodna komunikacija.

Izveštaji sa procenom štete poslati su na adrese nadležnih ministarstava i Sektora za vanredne situacije, pa se očekuje i podrška države. Narednih dana biće utvrđeni i mehanizmi za podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs