Ubuduće bez bara u Krčagovu

04. Jul 2017
Ubuduće bez bara u Krčagovu

Radovi su započeti iz Radničke ulici u kojoj će kišna kanalizacija iz ulice Miloša Obrenovića biti spojena sa vodom do  prečistača  iz koga se voda dalje izliva u Đetinju. Tokom izvođenja radova saobraćaj u ulicama  Radničkoj i Miloša Obrenovića  odvijaće se usporenije .

kisna 2

Ovo je najbolji način da se reši veliko izlivanje vode u ovom delu grada koje je nastajalo posle obilnih padavina, naročito na delu kod Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra Užice, ocenio je gradonačelnik, Tihomir Petković.

tabla kisna

On je rekao da je ukupna vrednost radova 42 miliona dinara, a da će finansiranje po pola izvršiti Ministarstvo privrede i  grad Užice. Izvođač radova je užičko preduzeće Stabil pro, a rok za završetak  radova je 60 dana.

cevi kisna

On očekuje da će nakon završetka ovog odvoda u Krčagovu, najveći deo grada biti zaštićen od izlivanja vode posle velikih kiša. Petković je dodao da će radovi biti nastavljeni rešavanjem problema u visinskim zonama prema Osnovnoj školi „Slobodan Sekulić“ odnosno Karađorđevom šancu.