Uspešno realizovan projekat “Poštuj mladost, poštuj život”

Autor: uzice.rs
11. Decembar 2023
Uspešno realizovan projekat “Poštuj mladost, poštuj život”

Edukacijom namenjenom vršnjačkim edukatorima završena je realizacija projekta “Poštuj mladost, poštuj život”, koji je realizovao tim zdravstvenih radnika na čelu sa dr Zoranom Dimitrijevićem i dr Majom Lazić, uz finansisjku podršku Ministarstva zdravlja. Završna tribina oodržana je u OŠ “Stari grad” i tom prilikom uručene su zahvalnice svima koji su dali doprinos da se projekat uspešno realizuje. Među njima je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Danas smo na kraju realizacije ovog važnog projekta ali moram da kažem i na početku jednog novog načina razmišljanja ogromnog broja dece, koja su prošla kroz radionice održane u proteklih nekoliko meseci u svim osnovnim i srednjim školama našeg grada. Upravo u izlaganjima iskusnih zdravstvenih radnika, ali i u direktnoj komunikaciji sa njima deca su stekla znanja o problemima koje sa sobom nose bolesti zavisnosti a koje mogu biti razlog fizičkog i mentalnog narušavanja zdravlja i ogromna prepreka za ostvarenje želja i ciljeva, istakla je gradonačelnica.

 

Ona je izrazila zahvalnost zdravstvenim radnicima, nastavnicima i učenicima koji su se uključili, uz poruku učenicima da sve što su naučili prenose dalje svim svojim vršnjacima.

“Želim da znate da će grad uvek biti tu da podrži i učestvuje u svim aktivnostima čiji je cilj ulaganje u decu i njihovo bezbedno odrastanje i školovanje, i da ćemo sigurno učiniti sve da se ovaj projekat nastavi i da u njega budu uključeni i roditelji, učitelji i nastavnici. Sve sa željom da stvorimo ambijent u kome će deca odrastati poštujući prave vrednosti i spremni da se suoče sa mnogobrojnim izazovima”, naglasila je gradonačelnica.

Više od sedam hiljada učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Užica, Gradske opštine Sevojno i svih seoskih škola prisustvovalo je tribinama i predavanjima o bolestima zavisnosti, koje su bile prilagođene njihovom uzrastu.

Predviđeno je, kako bi se održao kontinuitet i održivost samog programa i dugoročno postizanje ciljeva u oblasti prevencije bolesti zavisnosti da se program nastavi na teritoriji Grada Užica, a ukoliko bude dao očekivane rezultate može se razmatrati i proširenje programa u drugim sredinama.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs