Uštedite više, živite bolje, dišite čistije – prezentacija energetske efikasnosti

29. Januar 2024
Uštedite više, živite bolje, dišite čistije – prezentacija energetske efikasnosti

Inovacioni biznis  centar Zlatibor u saradnji sa Bankom Intesa, u četvrtak, 1. februara , u Konferencijskoj sali IBC Zlatibor organizuje prezentaciju posvećena unapređenju energetske efikasnosti i poboljšanju kvaliteta života građana Srbije.

Događaj, koji počinje u 18h, fokusiraće se na predstavljanje inovativnih projekata za energetsku sanaciju stambenih kuća  i unapređenje kvaliteta vazduha u lokalnim sredinama.

Ministarstvo za resurse i energetiku (MRE), u saradnji sa Svetskom bankom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i jedinicama lokalne samouprave, pokrenulo je projekte “Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji” i “Energetska sanacija stambenih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja”. Ovi projekti imaju za cilj da pruže građanima priliku za smanjenje troškova grejanja i klimatizacije, povećanje komfora u domovima, kao i doprinos poboljšanju kvaliteta vazduha.

Cilj prezentacije je detaljno upoznavanje građana sa načinima realizacije i finansiranja ovih projekata, kao i sa koristima koje oni donose. Posebna pažnja biće posvećena predstavljanju bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija i tehničke pomoći koja je dostupna u okviru ovih projekata.

Dodatno, na prezetnaciji će biti predstavljena i posebno kreirana kreditna linija Banke Intesa, namenjena fizičkim licima za unapređenje energetske efikasnosti u njihovim domovima.

Pozivamo sve zainteresovane građane da se prijave putem linka (https://forms.gle/u4eU9RTrL9hfyeci6 )  i prisustvuju ovom važnom događaju. Broj mesta je ograničen, stoga se preporučuje brza prijava.