Užice uskoro dobija jedinstveno upravno mesto

Autor: uzice.rs
28. Maj 2020
Užice uskoro dobija jedinstveno upravno mesto

Grad Užice trenutno realizuje tri projekta u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a jedan od njih je izgradnja jedinstvenog upravnog mesta pri Gradskoj upravi. Na tom mestu građani Užica ubuduće će moći da na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije i završe sve poslove koje se tiču Gradske uprave Grada Užica.

Gradonačelnik Tihomir Petković obišao je radove u Gradskoj kući u društvu ministra Branka Ružića koji je posetio Užice. Tom priliko je istaknuto da je vrednost ovog projekta oko 8 miliona dinara, i da se očekuje da će radovi na ovom jedinstvenom, modernom prostoru koji se radi po ugledu na neke druge gradove u Srbiji, ali i opštine i gradove u Evropi, biti gotovi do sredine jula.

Ministar Branko Ružić je ovom rekao da je cilj da javna uprava bude brža, efikasnija i bolja za naše građane, podsetivši na to da je za tri godine u Fondu za jedinstveno upravno mesto obezbeđeno 127 miliona dinara, kako bi se pomoglo lokalnim samoupravama da urede jedno mesto za pružanje usluga građanima.

Ružić je izrazio zadovoljstvo time što će građani sada imati jedno mesto na kojem će završavati poslove koje imaju sa upravom i neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija:

„Cilj je da građani ne obilaze različite institucije na različitim mestima i da na taj način troše svoje vreme i novac“, istakao je ministar, izrazivši uverenje da će novo Jedinstveno upravno mesto olakšati rad zaposlenima, a građanima doneti veće zadovoljstvo u poslovima sa upravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju jedinstvenog upravnog mesta.

Podsećamo, prva nepovratna sredstva za formiranje jedinstvenog upravnog mesta, nadležno ministarstvo izdvojilo je  u decembru 2018. godine za opštine  Lazarevac, Žitište, Šabac, Sombor, Smederevska Palanka, Kruševac, Pirot i Belu Palanku.