Podsticanje čitanja kroz video tehnologije

06. Novembar 2018
Podsticanje čitanja kroz video tehnologije

Narodna biblioteka Užice raspisala je konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu na teritoriji Republike Srbije , „Vidi šta čitam“. Cilj konkursa koji traje do 26. novembra je da se na način prilagođen savremenom vremenu i interesovanjima mladih podstakne čitanje ali i kreativni rad u oblasti video tehnologije.

U izradi trejlera može učestvovati i autorski tim, ali autori moraju biti mlađi od 30 godina, a grupni rad može realizovati tim sa najviše pet članova. Jedan autor može konkurisati sa najviše dva rada, s tim da u drugom radu na kome će se naći njegovo ime, može biti samo član grupe, dakle-ne postoji mogućnost konkurisanja sa dva rada kao pojedinačan autor! Takođe, izradu trejlera mogu pomoći nastavnici i roditelji, u smislu saveta i mentorstva, ali rad mora biti izveden i realizovan od strane učenika ili studenta.

U propozicijama konkursa kaže se da naziv trejlera treba da sadrži naslov knjige i ime autora, ili grupe autora. Takođe rad mora biti u rezoluciji visokog kvaliteta / full HD), a za njegovo slanje na konkurs koristi se WeTransfer.

Autori koji pošalju svoje radove ujedno daju i saglasnost da se njihov rad kasnje može objaviti i koristiti kasnije u promotivne svrhe (Na YouTube kanalu Narodne biblioteke Užice).

Podrazumeva se da rad mora poštovati etičke standarde  i zakonske odredbe u smislu da ne sme da sadrži nepristojan sadržaj i da se prlikom njegove izrade ne krše autorska prava.

Radovi se šalju na adresu: vidistacitamnbu@gmail.com.

Više informacija o konkursu može se dobiti na brojeve telefona: 064 862 87 32 i 031 514 578.

Autori projekta „Vidi šta čitam“ su bibliotekari Narodne biblioteke Užice: , Bojana Marinčić , Dragoslava Rodaljević, i Biljana Davidovski.

Nagrade za najbolje radove koje podrazumevaju i novčani iznos za prva tri mesta biće dodeljene 14. decembra na Dan bibliotekara Srbije.