Voda za piće je ispravna, društvenim mrežama se šire dezinformacije

Autor: JKP Vodovod Užice
04. Jun 2024
Voda za piće je ispravna, društvenim mrežama se šire dezinformacije

Zbog dezinformacija koje se poslednjih dana šire poslednjih dana na društvenim mrežama da je voda iz sistema JKP“Vodovod“ Užice neispravna, iz ovog preduzeća stiglo je saopštenje:

 

Prateći društvenu mrežu Facebook naišli smo i na objave snimaka gde se tvrdi da su i neke druge vode neispravne, pojedine izvorske kao i voda iz sistema Rzav koji snabdeva Arilje, Požegu, Čačak, Gornji Milanovac… Uznemirenje javnosti je dostiglo takav nivo da su pojedini upravnici zgrada na viber grupe zgrade kačili snimke i sugerisali da se voda ne pije.

Ovim putem JKP“Vodovod“ po ko zna koji put obaveštava građane da je voda koju isporučuje JKP“Vodovod“ Užice potpuno ispravna i bezbedna za ljudsku upotrebu.Nije bilo,nema i neće biti nikakvih problema u vodosnabdevanju i nastavićemo da obezbeđujemo dovoljne količine zdrave i pitke vode svim građanima i privredi grada Užica.Svakodnevne fizičkohemijske,mikrobiološke i biološke analize dokazuju isprevnost vode.

Ovog puta ističemo da ćemo u cilju zaštite poslovanja kao i sprečavanja širenja dezinformacija i uznemiravanja javnosti morati podneti krivične prijave protiv NN lica koja te snimke,lažne vesti i dezinformacije proizvode kao i NN lica koji te lažne vesti,dezinformacije i snimke šire. Krivične prijave biće podnete danas u toku dana.

Još jednom obaveštavamo da je voda koju isporučuje JKP“Vodovod“ Užice visokog kvaliteta. Isto tako apelujemo na građane da ne nasedaju na lažne vesti a ovim putem pozivam sve zainteresovane građane a i medije ukoliko žele mogu da se najave,da dođu,da posete fabriku i sami se uvere i vide najsavremenije tehnologije i najsavremeniji tehnološki proces prerade vode koji postoji u svetu, kaže se u saopštenju JKP „Vodovod“.