Zima počela Šankanjem

15. Decembar 2016
Zima počela Šankanjem

Večerašnjim koncertom Ace Lukasa počelo je Šankanje čije svečano otvaranje je zakazano na Kraljevom trgu u petak od 14 do 16 časova. Dnevna žurka biće u nastavku od 16 do 19 u Avantura kafeu, a drugu noćnu žurku upotpuniće Nataša Bekvalac od 22 sata u hali Wai Tai.

Poslednjeg dana festivala Šankanje u subotu od 15 do 19 planirana je dnevna žurka u Dansing baru hotela Palisad na kojoj će svirati Arija bend. U hali Wai Tai od 22 časa je nastavak provoda sa Andreanom Čekić i Petrom Mitićem u glavnoj ulozi.

Trodnevni festival Šankanje u organizaciji Rapsody travel-a iz Beograda, Turističke organizacije Zlatibor i hotela Palisad i Mona, koji se šestu godinu zaredom održava u Srbiji zvanično će otvoriti zimsku turističku sezonu na Zlatiboru.

 

Inače, prethodnih pet puta Šankanje dešavanja su bila na Kopaoniku, a nakon ljubaznosti na koju su organizatori naišli u Turističkoj organizaciji Zlatibor i velikog broja sadržaja koji se nude turistima svih generacija sigurni su da će ovaj događaj dugo godina biti upravo na ovoj planini, poručila je Ana Ilić iz Rapsody travel-a. Ona je dodala da je Šankanje prepoznatljiv događaj u čitavom regionu jer se organizuje i u Banskom u Bugarskoj, Vlašiću u Bosni i Hercegovini, a narednog vikenda najavljuje i na Bjelašnici.

Šankanje je dnevno- noćna varijanta zabavno muzičkog događaja čija ciljna grupa su uglavnom mladi ljudi, ali i svi drugi koji tokom dana preferiraju uživanje ne snegu, a uveče za šankom.

Zbog Šankanja i festivala prema rezervacijama evidentan je povećan broj gostiju na Zlatiboru. Uglavnom se radi o gostima iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, ali i iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, istakla je Jelica Tošić iz Turističke organizacije Zlatibor.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor očekuje da će se porast gostiju koji se ovde beleži iz godine nastaviti u istom smeru. Novi sadržaj kakav je Šankanje motivacija su za ranije dolaske i duže zadržavanje mladih na najposećenijoj srpskoj planini, kaže on.

Živanović veruje da je raniji početak zimske sezone dobar za dodatnu promociju Zlatibora, a najveći broj gostiju tradicionalno očekuje tokom novogodišnjih praznika. Ističe da je trenutna popunjenost kapaciteta na nivou do 65% što je dobro, jer još uvek nema snega.

Na Zlatiboru će tokom 2016. godine biti zabeleženo oko 250 000 gostiju koji će kada se ukupno bude sabralo biti da su na Zlatiboru spavali oko milion i 200 hiljada noći.