Zlatibor opravdao novogodišnje poverenje

02. Januar 2018
Zlatibor opravdao novogodišnje poverenje

Četvorodnevni novogodišnji program koji je na Zlatiboru pripremljen za sve goste i posetioce planine počeo je u petak, 29. decembra, koncertom Riblje Čorbe, nastavljen dobrom svirkom Tonija Cetinskog. Gosti i posetioci Zlatibora u anovu godinu su ušli uz zvuke Jelene Tomašević, dok je na popravci svirao Lexington bed.

Gostovanje na Zlatiboru članovi grupe Riblja Čorba iskoristili su da publici predstave tri nove pesme i time najave svoj novi album. Na kraju dvočasovnog uživanja u prepoznatljivom rok zvuku, publiku je oduševio bis, kada su se muzičari Riblje Čorbe vratili na binu i otpevali nekoliko najpoznatijih hitova: Kad sam bio mlad, Ostani đubre do kraja, Kad hodaš i Dobro jutro.

Riblja corba

Koncert Riblje Čorbe bio je poklon Zlatiboru od kompanije “Pionir” koja ove godine proslavlja 100 godina postajanja, a u čijem sastavu se nalazi hotel “Tornik”, prvi hotel sa 5 zvezdica na Zlatiboru i jedan od najluksuznijih u ovom delu Evrope, čije se otvaranje očekuje u 2018. godini.

Toni Cetinski

Prvo gostovanje Cetinskog na Zlatiboru, gosti i meštani pamtiće dugo vremena po sjajnoj atmosferi, puno zabave i neverovatnoj pozitivnoj energiji kojom je Toni obasjao Zlatibor. Rođeni Istranin lako se prilagodio temperaturi od nekoliko stepeni ispod nule i uspeo da poznatim hitovima zagreje publiku i pred najluđu noć na Zlatiboru dovede do usijanja i najavi nastavak dobrog provoda na Kraljevom trgu u narednim prazničnim danima.

U noći ispraćaja stare 2017. i dočeka Nove 2018. godine TO „Zlatibor“ i opština Čajetina priredile su za posetioce i stanovnike planine još jedan koncert za pamćenje.

Sam doček Nove godine, odnosno novogodišnji program započeo je još oko 18 časova novogodišnjom predstavom „Ovca Rozi u vozu se vozi“ za najmlađe goste Zlatibora, kada je mališanima po završetku predstave Deda Mraz podelio prigodne poklone i slatkiše.

naslovna_15

Glavni deo novogodišnje večeri bio je veličanstveni koncert Jelene Tomašević na prepunom „Kraljevom trgu“ sa početkom u 22 časa kome je predhodio nastup grupe „Džuboksi“ od oko 20 časova. „Džuboksi“ su pokrenuli atmosferu u pravom smeru i najavili ludu noć svojim repertoarom  folk&roll-a, dok je sve to svojim izlaskom na scenu uveličala Jelena Tomašević-Bosiljčić koja je u ne tako hladnoj zlatiborskoj noći, povela svojim glasom i energijom preko 25 000 prisutnih na Kraljevom trgu u Novu 2018.

Nakon odbrojavanja poslednjih minuta u staroj 2017. Jelena je na oko pola sata ustupila binu  trubačima Marka Gligorijevića, a veličanstveni vatromet je obasjao čitavu planinu.

trubaci

U pratnji trubača Jelena i suprug Ivan igrali su sa publikom među kojom se na par mesta razvilo kolo, a potom je u prvom času Nove 2018.  usledio nastavak koncerta.

Više od 20 000 ljudi uživalo je u reprizi Nove godine uz zvuke Lexington benda, trenutno jednog od najpopularnijih domaćih bendova.

veridba

Njihov energičan nastup nakratko je prekinut, zbog romatičnog gesta jednog momka iz publike koji se odlučio  da zaprosi svoju devojku na bini, a bend mu je iako iznenađen pružio punu podršku. Nakon toga se nastavilo serijom kafanskih hitova, a odličnu žurku koju je Leksington pravio skoro dva sata  nije omela ni kratka kiša.

Posle odličnih nastupa Riblje Čorbe, Tonija Cetinskog i Jelene Tomašević četvorodnevni novogodišnji program koji je na Zlatiboru pripremljen za sve goste i posetioce planine završen je veoma uspešno, a Zlatibor je još jednom pokazao zašto je omiljena zimska destinacija kako velikih zvezda, tako i publike kojoj nikad nije dosta dobrih koncerata.