Zlatiborac na najvećem sajmu prehrambene industrije u Rusiji

12. April 2021
Zlatiborac na najvećem sajmu prehrambene industrije u Rusiji

Jedanaest kompanija iz prehrambene industrije i ove godine predstaviće svoju ponudu i izvozni potencijal na sajmu Prodekspo u Moskvi, od 12. do 16. aprila, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, na najvećoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država, proizvodne programe i izvozne kapacitete predstaviće kompanije “Zlatiborac”, “Mlekara Šabac”, “Mlekara Ub”, Imlek, “Padinska Skela”, “Carnex” Vrbas, “Industrija mesa” Topola, “Bačka Topola”, “Masli” Leskovac,“Itn Group”, “Master Fruits”, “Mambikom Agrar” i Mirax Agrar Beograd.

Firme iz Srbije koje nastupaju u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), na sajmu u Moskvi predstaviće ponudu srmznutog voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, suhomesnatih-delikatesnih proizvoda, gotovih jela i pašteta, kao i sušenog voća.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić je istakao da je 2020. godini Srbija na tržište Rusije najviše izvozila sveže jabuke, soju, sir, breskve i nektarine, hranu za pse i mačke, sadnice voća, sveže jagode, smrznuto voće, maline i kupine, a i pored svih otežavajućih okolnosti usled pandemije COVID-19, srpski izvoz beleži pozitivne rezultate i rast od 5,2 odsto.

Inače, Prodekspo poseti oko 70.000 ljudi iz preko 110 zemalja. Ove godine će na najvećem sajmu prehrambene industrije koji se organizuje u Rusiji izlagati 2.660 izlagača iz 73 zemlje sveta.