Užička ponosna kartica za popuste do punoletstva najmlađeg deteta

Autor: Biljana Kuzmanović
13. Februar 2019
Užička ponosna kartica za popuste do punoletstva najmlađeg deteta

Užičku porodičnu karticu koja će obezbeđivati popuste za određene proizvode i usluge, od naredne nedelje moći će da podignu majke koje žive na teritoriji grada Užica i koje imaju troje ili više dece. U Užicu oko hiljadu porodica ima troje i više dece, a jednom izdata kartica će važiti dok najmlađe dete ne napuni 18 godina i važiće na lokalnom nivou.

 

Udruženje Roditelj biće zaduženo za organizacijski deo projekta koji će grad Užice ove godine finansirati sa 300 000 dinara. Gordana Kojadinović, članica Udruženja je rekla da roditelji koji već poseduju prošlogodišnje kartice od naredne nedelje treba da podignu nove u kancelariji broj 14 u Gradskoj upravi.

Grad Užice nije produžio ugovor  za ovu godinu sa čačanskim Pokretom 3+ o realizaciji projekta. Ponosna kartica  iz finansijskih razloga, jer je njihov koncept da se važnost kartice obnavlja svake godine a troškovi za tu namenu da se fakturišu gradu Užicu, istakao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika. Od ove godine predlog udruženja iz Čačka je bio da se fiksno određuje cena od šest dinara po korisniku,što znači da bi obaveze grada u tom slučaju dostigle 480 000 dinara. Naša računica je finansijski povoljnija, a obezbediće isti nivo popusta koji su i do sada imale porodice sa troje i više dece, naglasio  je Nešić.

Inače, u Udruženju Roditelj očekuju da će njihove aktivnosti potpisivanjem ugovora o određenim popustima podržati brojni lokalni preduzetnici i kolektivi. Najavljuju da se sve značajne informacije i eventualne nedoumice ubuduće mogu saznati i otkloniti komunikacijom preko FB stranice Užička porodična kartica, kao  i na telefone 062 514 535, 064 208 27 72 i 069 222 30 15 ili na sajtu www.užice.rs.