Devet “Vidovdanskih vitezova” promovisano na Zlatiboru

24. Jun 2018
Devet “Vidovdanskih vitezova” promovisano na Zlatiboru

Dodelom priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru su započele Vidovdanske kulturne svečanosti. Jubilarni 10. put, održavaju se pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Pozdravljajući ovogodišnje dobitnike priznanja predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, je istakao da je ponosan na sve dobitnike priznanja, koji su poneli titulu viteza, očekujući da će i ovogodišnji laureati s ponosom nositi ovu tiulu i kroz svoj budući rad nastaviti da neguju viteške vrednosti.

Arno

Vitezovi su za mene Srbi koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, koji nažalost često žive kao u srednjem veku, bez struje, vode, slobode i sigurnosti, a viteštvo nije samo muška osobina. Za mene su viteškinje majke koje na Kosovu i Metohiji rađaju decu i odgajaju ih u duhu svetosavlja, ne znajući šta im donosi sutra.Ovo priznanje posvećujem svim donatorima,a njih je dvanaest hiljada , ja sam samo jedan od njih, poručio je Arno Gujon primajući priznanje Vitez dobročinstva .

Viteštvo me je pratilo kroz celu sportsku karijeru, i hvala što ste ga prepoznali, rekao  je Vitez srpskog sporta Dejan Stanković.Očuvati kult porodice u ovim brzim vremenima ,naučiti nekog fer pleju,baviti se humanitarnim radom i ostati pošten,to je za mene biti vitez.

Stankovic
Odgovornost i istrajnost,sposobnost da se izdrži i da se ne odustane i ne posustane – to je viteštvo, istakla je Vitez srpske književnosti prof.dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.
Viteškinje srpske muzike prof. dr Gordana Karan i dr. umetnosti, dirigent Dragana V. Jovanović zahvaljujući se na dodeljenom priznanju istakle su da povratak pravim vrednostima i očuvanje naše bogate tradicije treba da budu u prvom planu u predstojećem periodu.

Pesikan

Veliki grad je možda daleko od ove male sredine,ali su zvezde noćas oved najbliže ,kaže Vitez srpskog slikarstva Marina Nakićenović.

Primajući priznanje Vitez srpske medicine,  akademik prof. dr Zoran Krivokapić rekao je da se još kao dete divio vitezovima. Oni su uvek bili prvi u svemu.Danas, ako sam kao lekar primio bilo koju osobinu vitezova srpskih, ja sam srećan i zadovoljan.

Krivokapic

Mišo Radovanović, vlasnik preduzeća “Bohor” iz Užica proglašen je Vitezom srpske privrede, jer je kolektiv na čijem je čelu fokusiran na  investiranje u mlad i dinamičan kadar. To je prepoznato kao komponenta dugoročnog razvoja, pa „Bohor“ veliku pažnju poklanja edukaciji i usavršavanju, kako zaposlenih tako i saradnika.

Bohor

Zajedno sa Knaufom su podržali otvaranje odeljenja za montere suve gradnje u srednjim građevinskim školama u Srbiji i Crnoj Gori, a prva generacija iz užičke škole je već zaposlena u „Bohor“-u.