Eko paket za Eko škole

21. Mart 2016
Eko paket za Eko škole

Treću godinu zaredom kompanija Tetra Pak Production i partneri nagrađuju kreativnost i odgovornost učenika prema prirodi. Eko-paket konkurs je otvoren za sve škole koje su uključene u međunarodni program Eko-škole. Konkurs traje koliko i akcija, do kraja aprila 2016. godine.

Nagradni konkurs je podeljen u 3 uzrasne kategorije:

1) predškolski uzrast i učenici od 1. – 3. razreda osnovnih škola

2) učenici od 4. – 8. razreda osnovnih škola

3) učenici srednjih škola i studenti

Tema kreativnog konkursa su predstojeće LETNJE OLIMPIJSKE IGRE U BRAZILU koje će se održati u avgustu. Deca i učenici osnovnih škola mogu da naprave predmete od upotrebljene Tetra Pak ambalaže na zadatu temu (predmeti kao širenje ideje olimpizma i razvoja sporta, kao i predmeti koji predstavljaju domaćina ovogodišnjih Olimpijskih igara). Učenici srednjih škola i studenti, pored navedenog mogu da pošalju i postere, slike i video zapise na temu „RECIKLAŽA UPOTREBLJENE TETRA PAK AMBALAŽE”.

U izbor ulaze pojedinačni i grupni radovi iz sve 3 uzrasne kategorije. Biće nagrađeni najbolji grupni rad u svakoj uzrasnoj kategoriji. Nagrade u vrednosti od 100,000.00 dinara se dodeljuju školama sa najboljim grupnim radovima. Nagrade će dobiti i najbolji pojedinačni rad, kao i drugoplasirani, odnosno trećeplasirani u svakoj kategoriji. I ove godine troje mentora sa najvećim brojem prijavljenih radova dobijaju nagrade.