Grad Užice domaćin Republičkog takmičenja saobraćajnih škola

Autor: uzice.rs
19. April 2024
Grad Užice domaćin Republičkog takmičenja saobraćajnih škola

U prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova, gostiju iz Republike Slovenije i učenika iz cele Srbije, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević otvorila je 29. Republičko takmičenje saobraćajnih škola, čiji je ovogodišnji domaćin grad Užice.

“Ovde sam danas da vam u ime svih Užičana poželim prijatan boravak u gradu, koji ponosno nosi titulu nacionalne prestonice kulture. Tu sam i da vam poručim da se radujemo vašim uspesima na ovom i svim budućim takmičenjima, a posebno vašem trenutnom i budućem učešću u kreiranju najboljih rešenja za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju”, istakla je gradonačelnica.

Govoreći o pažnji koju grad posvećuje saobraćajnoj infrastrukturi i bezbednosti učesnika u saobraćaju ona je naglasila da grad izdvaja značajna sredstva za te namene.

“Ogromnu pažnju posvećujemo najmlađima, počev od autosedišta koje im poklanjamo po rođenju, preko brojnih akcija i aktivnosti u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja u našim vrtićima i školama, do postavljanja adekvatne saobraćajne signalizacije i mobilijara na mestima koje smo procenili kao kritična. I izgradnja obilaznice jedan je od načina kojima utičemo na povećanje stepena bezbednosti, jer teretni saobraćaj izmeštamo iz centra grada. Naravno, sve što radimo radimo u skladu sa procenama stručnjaka i uz veoma važnu podršku naše Saobraćajne škole, odnosno njenih učenika. Oni su redovni učesnici ali veoma često i organizatori brojnih radionica, tribina i aktivnosti, čiji je cilj podizanje svesti građana, a naročito mladih o važnosti poštovanja pravila i propisa u saobraćaju, rekla je gradonačelnica, poželevši uspeh učesnicima takmičenja.

Istakavši da je zadovoljstvo i čast biti domaćin jednog ovakvog takmičenja direktor Tehničke škole “Radoje Ljubičić” Ivan Stakić zahvalio se na podršci i poverenju za organizaciju takmičenja u Užicu.

“Draga deco svi ste pobedili jer ste ovde zato što ste to svojim rezultatima zaslužili, neka pobede najbolji, ali samim dolaskom ovde svi ste pobednici”, poručio je Stakić takmičarima.

Učenicima se obratio i Miroslav Macura predsednik Zajednice saobraćajnih škola Republike Srbije.

“Dragi učenici, šampioni iz oblasti rada saobraćaj želim vam da iznesete svoja znanja na najbolji mogući način, svima mnogo uspeha na ovom takmičenju u gradu u kome se uvek osećam, ne kao gost, već kao domaćin”.

Nakon obraćanja usledio je zanimljiv kulturno-umetnički program. Takmičarski deo  se završava u petak 19. aprila.

Korišćene fotografije preuzete sa www.uzice.rs