Ministar turizma i omladine posetio Užice

Autor: uzice.rs
19. Decembar 2022
Ministar turizma i omladine posetio Užice

“Grad Užice je odličan primer kako se prave i realizuju dobri i održivi projekti”, istakao je ministar turizma i omladine Husein Memić nakon obilaska konačišta “Grad” u kome su upravo završeni radovi na proširenju kapaciteta, zajedničkim sredstvima ministarstva, grada i TO Užice. Ministar je ovom prilikom u pratnji saradnika i gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević u Omladinskom klubu razgovarao sa volonterima Kancelarije za mlade.

 

“Interesovanja mladih razlikuju se od grada do grada, a sa mladima iz Užica bilo je zadovoljstvo razgovarati o projektima i načinima za finansiranje njihove realizacije. Budžet za mlade uvećan je za narednu godinu i ja pozivam volontere Kancelarije za mlade, ali i ostala udruženja mladih da apliciraju za sredstva”.

U narednoj godini republičkim budžetom planirana su veća izdavajanja i u oblasti turizma, a prema rečima ministra Memića za razvoj turističke infrastrukture opredeljeno je 822 miliona dinara.

“Konačište “Grad” za mene je projekat koji treba da bude primer kako drugi gradovi i druge opštine da apliciraju prema miistarstvu. Neverovatno zvuči ali je istina da jedan objekat ovako izgleda sa samo tri zaposlena i ja vam na tome iskreno čestitam. Drago mi je što je Ministarstvo turizma i omladine učestvovalo u realizaciji projekta, a ove godine i u proširenju kapaciteta. 122 miliona dinara uloženo je u turističku infrastrukturu Užica od 2015. godine do danas i ta sredstva iskorišćena su na najbolji mogući način. Siguran sam da će dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, jer Užice realizuje dobre i održive projekte”.

Uz zahvalnost ministru na poseti i podršci gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević podsetila je da je grad imao podršku ovog ministarstva i u rekonstrukciji Starog grada, užičkog odmarališta “Golija” na Zlatiboru kao i u promociji Mokre Gore i svih ostalih turističkih lokaliteta u gradu.

“Za radove na proširenju za dve smeštajne jedinice ovde u konačištu ministarstvo je opredelilo sedam miliona dinara, grad 2,4 miliona a Turistička organizacija Užice 1,3 miliona dinara. To što proširujemo kapacitete znači da nam nedostaju i da grad Užice iz godinu u godinu beleži sve veći broj tursta i posetilaca koji ostvaruju značajan broj noćenja. Upravo zbog njih radimo i na unapređenju turističkih sadržaja. Znajući da je razvoj turiza od ogromnog značaja za dalji razvoj našeg grada kroz streteški dokumet Plan razvoja grada Užica za period 2023-20230 predvideli smo i planirali niz aktivnosti koje će nas voditi u smeru iskorišćenja svih kapaciteta koje imamo, a nije ih malo, ako znamo da je Užice grad koji baštini bogatu istoriju, kulturu i tradiciju”.

Konačište „Grad“ je otvoreno 2017. godine. Posle proširenja kapaciteta raspolaže sa osam smeštajnih jedinica.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs