“Moja Srbija” kreće iz Užica

02. Jun 2016
“Moja Srbija” kreće iz Užica

Promotivni karavan “Moja Srbija” Turističke organizacija Srbije (TOS) počinje u petak 3. juna, u Užicu. U periodu od 17 do 22 sata posetioci će moći da uživaju u kulturno- umetničkom programu, kviz takmičenju, modnoj reviji i zvucima džeza, a biće u prilici i da degustiraju specijalitete našeg kraja.


Poseban akcent će biti stavljen na manifestacije, kulturno-istorijske znamenitosti, prirodne lepote, seoski turizam i gastronomiju regije Zapadna Srbija.


Karavan će u Novom Pazaru biti 4. juna, u Zaječaru i Nišu 9. i 10. juna, a u Vranju 11. juna. Nastavlja se 16. u Požarevcu odakle se sutradan, 17. seli u Kragujevac i dan kasnije u Kruševac. Valjevo i Čačak su destinacije planirane za 24., odnosno 25. jun. Turistički karavan posetiće 1. jula Novi Sad, a 2. jula Zrenjanin. Prema rasporedu organizatora u Somboru će biti 30. juna ili 8. jula. Sigurno je da je poslednje odredište Beograd u kom će karavan stići 9. jula.

Pored gradova domaćina Karavana „Moja Srbija“, u Užicu će se predstaviti i turističke organizacije Nova Varoš, Zlatibor, Ivanjica, Prijepolje i Arilje, kao i Nacionalni park Tara i Šarganska osmica.

Deo karavana biće nagradni kviz znanja “Koliko poznaješ Srbiju” ovog puta kroz srpsko izdanje popularne društvene igre MONOPOLY- koja će se promovisati u celom svetu, uz nagrade najuspešnijima. Nagrade za posetioce obezbediće lokalne turističke organizacije iz Srbije u saradnji sa Udruženjem banjskih i klimatskih mesta Srbije, JP Skijališta Srbije, HORES-om, YUTA-om


Štandove će imati i Turistička organizacija Srbije, kao organizator kampanje, i Udruženje “Srbija za mlade” koje je partner projekta.

Treba istaći da će se tokom trajanja karavana obeležavati i 160. godišnjica rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, kroz filmove o Tesli i deljenje suvenira posvećenih ovom naučniku.

Ceo karavan ,, Moja Srbija“pratiće TV ermisija ,,Srbija koju volim“, ,, Knjiga utisaka”, TV emisija “Žikina Šarenica” i lokalna predstavništava RTS-a.