Najuspešniji Užičani na tradicionalnom prijemu u Gradskoj kući

28. Januar 2023
Najuspešniji Užičani na tradicionalnom prijemu u Gradskoj kući

Tradicionalno u Gradskoj kući priređen je prijem za Užičane koji su svojim uspesima obeležili prethodnu godinu. Pored onih koji su nastavljajući svoj istraživački i naučni rad uspeli da steknu zvanje doktora nauka, prijemu su prisustvovali i najvredniji među onima koji brinu o bezbednosti građana i oni koji se ističu angažovanjem u javnom sektoru. Tu su i sportisti koji su na značajnim takmičenjima bili najbolji ili među najboljima, zatim naši sugrađani koji su stvaralaštvom i kreativnošću uspeli da se nametnu u oblasti kulture, kao i predstavnici medija čiji rad je zapažen.

U ime grada Užica prisutnima je reči pozdrava uputila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. Čestitajući im na uspehu koji su postigli u 2022. godini, gradonačelnica je istakla da su njime u velikoj meri doprineli i afirmaciji grada.

“Posebno me raduje što se ove godine srećemo u danu u kome obeležavamo praznik Svetog Save, koji se smatra prvim srpskim zakonodavcem, jer je sastavio čuveno Zakonopravilo. Bio je veliki reformator i prosvetitelj i prvi poznati veliki putnik iz Srbije. Njegovi život i delo uzidani su u duhovni razvoj celokupnog srpskog bića i dokaz da se vredi boriti čak i za, na prvi pogled, nedostižne ciljeve.

Vi ste dokaz da se do uspeha može stići, bez obzira na sva iskušenja i prepreke kojih sigurno nije malo. Ponosni smo na vaše uspehe koji nisu slučajnost, već rezultat velikih ulaganja i rada. Želja nam je da baš vi budete inspiracija i dokaz mladim generacijama da se do najviših ciljeva i te kako može.

Svako od nas je sposoban da uradi više od onoga što misli da može. Verujte u sebe, u svoje znanje i talenat, predano radite i ne dozvolite da vas bilo šta pokoleba na putu ka zacrtanim ciljevima.

I kao što je govorio Vinston Čerčil nikada ne zaboravite – „Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan. Hrabrost da se nastavi je ono što se računa”.

Pročitavši odlomak iz Žitija Svetog Save, Dr Nemanja Hadži Jovanović zahvalio se gradu u ime nagrađanih, istakavši da svi oni svojim rezultatima ovaj grad čine boljim mestom za život, dok se Matija Spasojević zahvalio izvođenjem muzike, kojim je do sada osvojio preko 40 internacionalnih nagrada, kao i brojna priznanja u zemlji i svetu.

Gradonačelnica je kao znak pažnje i sećanja na današnji susret uručila prigodne, simbolične poklone najpre Užičanima, koji su tokom prethodne godine stekli zvanje doktora nauka. Davor Stipić, Dalibor Panić, Zorica Lazić, Nemanja Hadži Jovanović, Aleksandra Bjelić, Ksenija Milovanović i Danica Jevđović sigurno će stečeno znanje i novo zvanje upotrebiti na najbolji način.

Nagrade su uručene i Dejanu Maksimoviću najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i talentovanom Matiji Spasojeviću najmlađem studentu na modulu za violinu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Najbolji radnik Policijske uprave Užice je Dejan Milosavljević a najbolji vatrogasac Milovan Tomonjić. Najbolji radnici javnog sektora su Radovan Jevtić iz JP “Veliki park” i Mališa Marković iz JKP “Duboko”.

Nagrade su uručene i užičkim sportistima, koji su i u prethodnoj godini na najbolji način predstavljali svoj grad i svoju zemlju. Ostvarili su zapažene rezultate i obradovali sugrađane svojim uspesima, za koje su zalužni i njihovi treneri, koji su takođe nagrađeni.

Na prijemu su zasluženo bili i volonteri Crvenog krsta Užice koji su na državnom takmičenju u Beogradu odbranili titulu državnog prvaka dva puta za redom.

Zoran Stamatović direktor Narodnog pozorišta Užice, glumac Igor Borojević, kompozitor Ignjat Milićević i KUD Sevojno takođe su nosioci značajnih priznanja u 2022. godini.

Brojna priznanja stigla su i užičkim novinarima a najuspešniji u 2022. bili su: Natalija Vidić, Jelena Božović, Marija Vranić,Vladimir Lojanica, Dragan Pejić i Zorica Đoković.

 

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs