Noćno pražnjenje kontejnera u centru grada

15. Maj 2018
Noćno pražnjenje kontejnera u centru grada

U trećoj smeni, počev od 4.maja ove godine  JKP Bioktoš radi sa dve ekipe na pražnjenju kontejnera u užoj gradskoj zoni, preciznije u 36 ulica na tom području.  Jedna ekipa prazni 179 kontejnera za tzv “mokri” otpad, odnosno biorazgradivi otpad, dok druga ekipa radi na pražnjenju i transportu “suvog”, odnosno reciklabilnog otpada koji se odlaže u 146 zelenh kontejnera.

IMG_1011

Razlog prelaska sa radom u noćnu smenu je sugestija osnivača da se time spreči stvaranje već prisutne saobraćajne gužve u gradu, kaže za naš portal Toni Radibratović, rukovodilac RJ Sakupljanje i transport komunalnog otpada u JKP Bioktoš.

On dodaje da se komunalni otpad u centralnoj gradskoj zoni odnositi u noćnoj smeni u periodu od 22 do 5 časova ujutru, dok petkom taj režim traje u interval od 22 do 3 sata ujutru.

IMG_1010

Ulice u kojima se odloženo smeće sakuplja i transportuje u noćnoj smeni su na Megdanu ulica Vukole Dabića, Dečanska i Petra Ćelovića, zatim ulica Nikole Pašića, ali i Nemanjina (od raskrsnice sa Ratarskom), zatim ulica Vojvode Demira, Slanuška i Nade Matić.

Smeće se u noćnom terminu transportuje i iz ulica Ljube Stojanovića, Kosovske, donjeg dela Vidovdanske koja je jednosmerna,  Jug Bogdanove, kao i iz ulica Marije Mage Magazinović, Strahinjića Bana, Dimitrija Tucovića, Omladinske, Ljubiše Vesnića, Železničke, Žičke , Trga Svetog Save i Kralja Petra Prvog.

Među ukupno 36 ulica u centralnom gradskom jezgru smeće se u noćnoj smeni preuzima i iz ulica Druge proleterske, Topličke, Rosulje, Dositejeve, Cerske, Mihaila Pupina, Međaj, Kneza Lazara, 1300 kaplara, Mališe Atanackovića, Lazara Mutapa, Kurlagine, Užičke republike, Višegradska (kod Restorana “Era”) i iz Bloka “C” i EPS-a.