Sutra u Požegi počinje zimska škola za poljoprivrednike

07. Februar 2019
Sutra u Požegi počinje zimska škola za poljoprivrednike

Šesta zimska škola za poljoprivrednike pod nazivom „Kako oživeti selo“ biće održana u Požegi od 8. do 10. februara u Poljoprivrednoj školi „Ljubo Mićić“, a u organizaciji Centra za organsku poljoprivredu.

Generalni pokrovitelj ove tradicionalne edukacije za poljoprivredne proizvođače je  Opština Požega, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Zlatiborski upravni okrug  i lokalne samouprave, RRA „Zlatibor“, privredna komora Užice, PSSS Užice, Agronomski fakultet Čačak, Institut za voćarstvo Čačak, Kompanija „Dunav osiguranje“ Užice i drugi…

Tokom trajanja o agrarnoj politici govoriće predstavnik Ministarstva poljoprivrede, o razvoju zadrugama i zadrugarstvu kroz projekat „500 sela 500 zadruga“ prisutne će upoznati predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović. Najavljene su i teme koje se odnose na „Kako konkurisati za IPARD fondove“ , zatim o integralnoj zaštiti u biljnoj proizvodnji sa posebnim  osvrtom na zaštitu maline. Biće reči i o mogućnosti organske poljoprivrede  u svetu i Srbiji, ali o spremanju tradicionalnih srpskih jela govoriće Milijan Stojanić.