Sve službe Zdravstvenog centra Užice od iduće nedelje u redovnom režimu rada

19. Maj 2021
Sve službe Zdravstvenog centra Užice od iduće nedelje u redovnom režimu rada

Zbog smanjenja broja pozitivnih na koronavirus, od iduće nedelje Zdravstveni centar Užice vratiće se u redovan režim rada. Kovid bolnice na području Zlatiborskoh okruga izaći će iz kovid sistema. Oboleli od kovida biće zbrinjavani u privremenu kovid bolnicu u Krčagovu.

Dobar odziv građana na vakcinaciju, koji se u Užicu bliži nivou od  50% odraslog stanovništva, značajno je uticao na smanjenje broja kovid pozitivnih pacijenata, ocenio je Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

“Zahvaljujući dobroj organizaciji grada i svesti građana, drugi smo grad u Srbiji po broju vakcinisanih. Očekujemo iduće nedelje zatvaranje kovid bolnica u Priboju i Požegi pa će bolnica u Krčagovu, tzv. Kasarna čiji kapacitet je 152 postelje biti dovoljna da prihvati one kojima je zbog koronavirusa potrebna hospitalizacija. U funkciji će ostati i Odeljenje intenzivne nege za pacijente sa najtežom kliničkom slikom”, rekao je Božović.

Inače, ukupan broj hospitalizovanih pacijenata, pozitivnih na koronavirus, u Zlatiborskom okrugu je 134 a u Užicu je trenutno smešteno 60 lica. Dodajemo da je prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno Zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga, prisustvo koronavirusa potrvđeno kod 28 lica. Od tog broja  najveći broj je u Arilju šest pozitivnih, zatim u Priboju i Užicu po četiri, u Prijepolju i Novoj Varoši po tri, dok se u Kosjeriću, Požegi i Sjenici beleže po dva lica. U Bajinoj Bašti i Čajetini potvrđen je po jedan novi slučaj oboljevanja od koronavirusa.