Užice i Novi Sad zajednički ka domaćim i stranih turistima

iconTurizam

February 22, 2020

Drugog dana 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Turistička organizacija Užica potpisala Protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada. Potpisali su ga direktor TO Užica  Mr Danijela Đorđević Arsić i direktor TO Novog Sada Branislav Knežević. Cilj potpisivanja ovog protokola je povezivanje ove dve turističke destinacije i unapređenje međusobne saradnje u oblasti turizma i kulture  kroz realizaciju zajedničkih promotivnih i projektnih aktivnosti. Poseban segment saradnje predstavljaće promocija turističke destinacije Novi Sad  u Užicu i promocija turističke destinacije Užice u Novom Sadu.

Predstavnici turističkih organizacija, ovom prilikom su izjavili, da smatraju da su saradnja i partnerstvo u obostranom interesu i da će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim, ali i drugim efektima. Ujedno, Protokol o saradnji između turističkih organizacija predstavlja jedan od koraka ka uspostavljanju intezivnije saradnje u svim oblastima.

Direktorka Turističke organizacije Užica izrazila je zadovoljstvo potpisanim sporazumom jer upravo veliki broj turista koji posećuju naš kraj upravo dolazi iz Novog Sada i Vojvodine a kvalitetna saradnja i usmerena promocija na ovom tržištu učiniće da taj broj bude još veći.  Istakla je takođe da je, Novi Sad kao Evropska prestonica kulture 2021., idealan partner koji će nam sa primerima dobre prakse i iskustvima sa terena ali i kroz naše učešće u brojnim promotivnim aktivnostima u Novom Sadu  dosta doprineti na razvoju kulturnog turizma Grada Užica. Jedan od razvojnih planova TO Užica je stavljanje kulture u sam centar turističkog razvoja i posmatranje kulture kao ključa za privredni razvoj društva utemeljen na znanju, inovativnosti i kreativnosti čime će se unaprediti imidž grada, razviti turistička privreda i ojačati kulturne i kreativne industrije bazirane na kulturnom nasleđu.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Novi Sad ovaj protokol predstavlja povezivanje dva grada, Užica i Novog Sada i dve turističke destinacije koje predstavljaju značajnu turističku ponudu Srbije. Međusobnim povezivanjem radiće se na promociji oba grada u cilju privlačenja domaćih i stranih turista, a takođe, i na razmeni iskustva i realizaciji zajedničkih projekata.

Potpisivanju protokola prisustvovala je većnica Grada Užica zadužena za sektor turizma Maja Vermezović koja je najavila da će Grad Užice i Turistička organizacija Užica potpisati iste sporazume i sa ostalim gradovima u regionu,  kako bi bili konkurentniji na svetskoj turističkoj mapi.